BAE Kontrolündeki Güçler, Suud Öncülüğündeki Koalisyona Saldırdı

  • 27 Mart 2018
  • 923 kez görüntülendi.
BAE Kontrolündeki Güçler, Suud Öncülüğündeki Koalisyona Saldırdı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin kontrolünde olduğu bilinen ayrılıkçı Güney Yemen Hareketi içerisindeki gruplar Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon güçlerine saldırdı.

Arap medyası, Güney Yemen Hareketi güçlerinin Arap Koalisyon güçlerine yaptığı saldırıyla ilgili haberlerinde; Güney Yemen Hareketi’nin, Aden ve diğer Güney Yemen şehirlerindeki açlık ve yoksulluktan Koalisyonu sorumlu tuttukları için bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini belirtildi.

Koalisyon güçlerine saldıran gruplar yaptıkları açıklamada, isim vermeden bazı Arap koalisyonu ülkelerinin saldırılarını, ‘soykırım savaşı’na benzetti.

Koalisyon üyesi ülkelerin Yemen’deki yaşam kaynaklarının kontrolü politikalarının da eleştirildiği açıklamada, bazı ülkelerin Aden’de maaşların ödenmesini ve temel ihtiyaçların ülkeye girmesini engellediği ifade edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Güney Yemen’de ayrılıkçı Yemen Hareketini yönettiği biliniyor. Aden’de görev yapan Güvenlik Güçleri Teşkilatı da Birleşik Arap Emirlikleri tarafından kurulmuştu.

Güney Yemen’de, Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte hareket eden silahlı örgüt mensubu militanlarla kurulan Aden’deki Güvenlik Güçleri Teşkilatı’nda ağırlıklı olarak Selefi örgütlere mensup militanlar görev yapıyor.

Aden’deki Güvenlik Güçleri Teşkilatı’nda görev yapan silahlı grup militanlarının ortak özelliğinin, Güney Yemen’in Kuzey’den ayrılarak bağımsız bir devlet olmasını düşünmeleri ve bunun için çalışmaları olduğu ifade ediliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin, kontrolünde bulunan bu silahlı gruplara Aden, Lahc, Abyen ve El Talea kentlerini koruma görevi verdiği belirtiliyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu’nun 2015 yılı başından bugüne Yemen’e yaptıkları saldırılar, Yemen’de insani durumun kötüleşmesine ve 27 milyon insanın açlıkla ve salgın hastalıklarla karşı karşıya kalmasına yol açtı.

26 Mart 2015’te başlayan Suudi Arabistan öncülüğündeki saldırılar binlerce kişinin ölümüne, binlerce kişinin ise yaralanmasına ve sakatlanmasına yol açtı.

Bugün dördüncü yılına giren Yemen saldırıları, sivilleri, çocuk, kadın ve yaşlıları hedef almaya devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.