BAE, Mansur Hadi’nin Aden’e Gitmesini Yasakladı

  • 09 Nisan 2018
  • 1.056 kez görüntülendi.
BAE, Mansur Hadi’nin Aden’e Gitmesini Yasakladı

Fransız radyosuna konuşan Ahmed El Mesiri, Birleşik Arap Emirlikleri ile Mansur Hadi arasındaki fikir ayrılıklarının derin olduğunu ifade etti.

Hadi’nin Aden’de bulunmasının Abu Dabi yönetimi tarafından istenmediğini belirten Ahmet El Mesiri, Aden’de ciddi güvenlik problemi olduğunu, Suudi Arabistan’ın ise Hadi’nin bir saldırıya maruz kalmaması için Riyad’da tuttuğunu belirtti.

Ahmed El Mesiri, Birleşik Arap Emirlikleri ile Mansur Hadi arasındaki derin fikir ayrılıklarının Ensarullah Hareketi’nin elini güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz ay, Mansur Hadi’nin iki bakanı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Mansur Hadi’ye getirdiği Aden’e gitme yasağını protesto etmek için istifa etmişti.

Geçtiğimiz ay, Birleşik Arap Emirlikleri kontrolündeki Güney Yemen Hareketi ile Mansur Hadi güçleri arasında Aden’de ciddi çatışmalar yaşanmıştı.

Çatışmaların yaşandığı dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Mandur Hadi’nin Aden’de yaşayan bakanlarını ev hapsinde tutmuştu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonunun bir üyesi olan Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen’i güney ve kuzey olarak ikiye bölmeyi hedefliyor.

Abu Dabi yönetimi, Kuzey bölgesinin Suudi Arabistan’nın kontrolünde, güney bölgesinin ise Birleşik Arap Emirlikleri’nin kontrolünde olmasını amaçlıyor.

Bazı kaynakları, Yemen’in ikiye bölünmesi konusunda Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında fikir ayrılığı yaşandığını iddia ederken bazı kaynaklar da Yemen’in bölünmesi konusunda Abu Dabi Veliahtı Muhammed Bin Zayed ile Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed Bin Selman’ın anlaştığını aktarıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.