BAE, Şam Uçuşlarının Başlaması İçin Çalışmalar Yürütüyor

  • 01 Ocak 2019
  • 1.360 kez görüntülendi.
BAE, Şam Uçuşlarının Başlaması İçin Çalışmalar Yürütüyor

Birleşik Arap Emirlikleri Sivil Hava Taşımacılığı Komisyonu, Suriye’nin başkenti Şam’a uçuşlarını başlatmak için çalışmalar yürüttüğünü açıkladı.

BAE merkezli Beyan gazetesine konuşan BAE Sivil Hava Taşımacılığı Komisyonu Başkanı Seyf Suveydi, komisyonlarının uçuşların başlatılmasına yönelik çalışmaları yürüttüğünü, çalışmaların tamamlanmasının ardından Şam’a uçuşların başlayacağını söyledi.

Suveydi, BAE’nin Şam elçiliğinin açılmasından birkaç gün sonra Emirates havayollarına mensup bir heyetin Suriye’ye uçuşların yeniden başlatılması için Şam havaalanında incelemeler yaptığını kaydetti.

Suriye krizinin başlamasının ardından 2012 yılında BAE’nin iki uçuş şirketi olan Emirates ve Etihad, Şam’a yönelik uçuşlarını durdurmuştu.

Perşembe günü, Şam’daki büyükelçiliğini yedi yıl aradan sonra yeniden açtığını ilan eden Birleşik Arap Emirlikleri’nin siyasi ve diplomatik adımı Arap ülkeleri arasında bir domino etkisine sebep oldu. BAE elçiliğinin açılmasından saatler sonra Şam’dan kalkan bir yolcu uçağı Tunus’un Munastır şehrindeki Habib Burgiba Uluslararası Havalimanı’na 150 yolcusuyla birlikte indi. İki ülke arasında 7 yıl sonra yapılan ilk ticari seferi gerçekleştiren uçağı, Tunus ve Suriyeliler karşılarken, uçaktan inen yolcular Tunus ve Suriye bayraklarını taşıdı.

“MORİTANYA CUMHURBAŞKANI, 10 OCAK’TA ŞAM’I ZİYARET EDECEK”

Öte yandan, Sputnik’te yer alan habere göre, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdülaziz, 10 Ocak’ta Şam’a resmi bir ziyarette bulunacak. Suriye’de çatışmaların başladığı günden bu yana, Şam’a yapılan ikinci Arap lideri ziyareti olacak.

Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdülaziz’in 10 Ocak’ta Suriye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtilen haberde, ziyaretin daha öncesi için planlandığı, eğer gerçekleşseydi Şam’ı ziyaret eden ilk Arap liderin Moritanya Cumhurbaşkanı olacağı belirtildi.

Daha önce yerel basının Moritanya’daki Suriye büyükelçiğine dayandırarak verdiği habere göre, Moritanya Cumhurbaşkanı, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın davetini kabul etmeye karar verdi. Moritanya, Suriye ile diplomatik ilişkilerini koparmadı, ülkenin büyükelçiliği Suriye krizi döneminde de çalışmalarını sürdürdü.

Bunun yanı sıra Arap basınında yer alan bazı haber kaynaklarına göre, Tunus Cumhurbaşkanı, Suriye Cumhurbaşkanının önümüzdeki Arap zirvesine davet edilmesi konusunu istişare etmek üzere Cezayir’e danışmanını gönderdi.

El Meyadin’de yer alan haberde ise, Suudi Arabistan, Arap başkentlerine Suriye’nin Arap Birliğine geri dönmesiyle ilgilenmediklerini iletti.

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Carallah da, Şam’a büyükelçi gönderilip ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik kararı Arap Birliği’nin kararının ardından vereceklerini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.