BAE Sudanlıları Kandırarak Libya’ya Gönderdi

  • 15 Kasım 2020
  • 1.398 kez görüntülendi.
BAE Sudanlıları Kandırarak Libya’ya Gönderdi
Ä°nsan Haklarını Ä°zleme Örgütü BAE ÅŸirketinin Sudanlıları iÅŸe alıp onları Libya’ya göndermesi hususunda yeni detayları açıkladı.
El Haliç Online haber sitesinin verdiÄŸi habere göre  Ä°nsan Haklarını Ä°zleme Örgütü   yayımladığı raporda  BAE ÅŸirketlerinden Block Shield’in  270 kadar Sudanlı’yı  koruma ve güvenlik gücü olarak iÅŸe aldığını ancak onları aldatarak Libya’ya gönderip askeri çatışmalara sürüklemiÅŸtir.
Ä°nsan Haklarını Ä°zleme Örgütünün  bu raporuna göre  adı geçen  ÅŸirket  Sudanlı gençlerin Abu Dabi’ye Eylül 2019’da getirilmesinden hemen sonrası onların pasaportları ve cep telefonlarına el koyup onlara askeri eÄŸitim vermeye baÅŸladı.
Bu raporda BAE ÅŸirketi Block Shield’in  bu sürecin ardından  Sudanlı gençleri  Libya’nın  Kuzeyinde  Halife Hafter güçlerinin bulunduÄŸu Ras Lanuf bölgesine yerleÅŸtirdiÄŸi de belirtiliyor.
BAE 2014 yılından itibaren  BMT’nın  Libya’ya silah satışı ve gönderilmesi yasağını ihlal ederek  Hafter güçlerini askeri  ve mali açıdan desteklemiÅŸtir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.