BAE’nin Taliban elçiliğini almak için çaba gösterdiği ortaya çıktı

  • 01 Ağustos 2017
  • 1.302 kez görüntülendi.
BAE’nin Taliban elçiliğini almak için çaba gösterdiği ortaya çıktı

Birleşik Arap Emirlikleri Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe’nin mail adresinin internet korsanları tarafından ele geçirilmesinin ardından BAE’nin her geçen gün bir skandalı daha ortaya çıkıyor.

BAE Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe’nin sızdırılan maillerinde ortaya çıkan bilgilere göre Taliban’ın elçiliğine yönelik ilk mail 12 Eylül 2011’de kendisine ulaşıyor.

Diplomat Mahmud el-Khaja’dan gönderilen mailde “ABD’nin Doha’da bir Taliban elçiliği kurulmasına destek verdiğinden” bahsediliyor. BAE’li diplomat Haja taratından BM Afganistan elçisine yazılan mailde ise “Abu Dabi’nin Taliban elçiliği için ilk tercih olması yönünde istekli olduğu” belirtiliyor.

28 Ocak 2012 tarihinde başka bir mail de ise Büyükelçi Uteybe bir ABD’li yetkiliye BAE Prensi bin Zayed’in konuya ilişkin şikayetlerini iletiyor. Uteybe yazdığı mailde Prens bin Zayed’in Taliban elçiliğinin ülkesine gelmemesinden dolayı “öfkeli” olduğunu ifade ediyor. Bin Zayed Katar’a atıfta bulunarak, “Bu adamlar herşeyin ortasında olmak istiyorlar…” şeklinde tepkisini gösteriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden henüz konuya ilişkin açıklama yapılmazken, üç eski ABD’li yetkili BAE’nin başlangıçta Taliban elçiliğine başvurduğunu doğruladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.