Baga Bölge Şefi Hassan: Kasabamızdan Binlerce Kişi Farklı Yönlere Kaçtı…

  • 09 Ocak 2015
  • 649 kez görüntülendi.
Baga Bölge Şefi Hassan: Kasabamızdan Binlerce Kişi Farklı Yönlere Kaçtı…

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Baga kasabası ve çevre köylerin Boko Haram militanları tarafından kontrol altına alındığı, binlerce kişinin Baga’dan kaçtığı bildirildi.

Baga Bölge Şefi, Baba Abbas Hassan yaptığı açıklamada, militanların cumartesi günü Baga’daki askeri üssü ele geçirdiklerini ve yaktıklarını belirtti.

Hassan, “Herkes Baga’dan kaçtı. Kasabamız cumartesi günü Boko Haram tarafından ele geçirildikten sonra binlerce kişi farklı yönlere kaçtı. Aldığım üzücü bilgilere göre, kasaba halkından bazıları Çad Gölü’nde botlarla kaçmaya çalışırken isyancıların açtığı ateşte ölmüşler. Bazıları da gölde boğulmuş” diye konuştu.

Hassan, kesin sayıyı bilmediğini fakat yüzlerce kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Senatör Ahmed Zannah da hükümetin kasabadaki durumla ilgili harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Savunma yetkilisi Alex Badeh, Baga’daki saldırıları doğrulayarak askeri operasyon planlandığını duyurdu.

Nijerya’nın Kano Eyaleti Ticaret Bakanı Faruk Jibril Umar, Baga’da 2 bin kişinin öldürüldüğü haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Son 3 gün içinde Baga’da yaklaşık 100 kişi Boko Haram tarafından öldürülmüştür” dedi.

Hükümetin örgütle savaşta zorlandığını ifade eden Umar, şunları kaydetti:

“Görevimiz gerçekten zor. Nijerya büyük bir aile ve Boko Haram üyeleri sıradan insanlar. Belirli bir kıyafetleri, üniformalı yok. Aniden ortaya çıkabilirler, karşı koymak da mümkün değil. Ama baktığımız zaman bu, dünyanın ortak sorunu. Terör dünyanın her yerinde var neredeyse. Paris’te olanlar da maalesef bunun örneklerinden…”

Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde 2009’dan beri şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram örgütünün saldırılarında, güvenlik görevlileri dahil 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.