Bağdat’ta Türkiye Büyükelçili önünde büyük gösteri

  • 18 Ekim 2016
  • 971 kez görüntülendi.
Bağdat’ta Türkiye Büyükelçili önünde büyük gösteri

Türkiye’nin Irak’ın içişlerine müdahalesini ve egemenlik hakkını ihlal etmesini protesto eden Bağdat halkından binlercesi bugün Bağdat’ta Türkiye Büyükelçiliği önünde büyük bir gösteri düzenlediler.

El-alem televizyonu bu gösterilerin bugün sabah erken saatten itibaren Türkiye elçiliğine giden yollarda yapıldığını bildirdi.

Irak Sadr Hareketi lideri, Irak’taki Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto düzenlenmesini ve Türkiye’den Musul savaşına katılmamasını istemişti.

Mukteda Sadr, Irak’ın karış karış bütün topağının Irak Ordusunun kanına bulandığını, vatanı koruyan ordunun işgalciler ve zulüm karşısında durduğunu ve El-Anbar şehrinin de bu ordunun kanı ve gücüyle kurtulduğunu vurguladı.

Sadr Hareketi Lideri aynı zamanda Musul’u kurtarma operasyonlarında Irak’a yardım edilmesini istedi ve sivillerin can güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Mukteda Sadr, Türkiye’nin Musul savaşına katılmaması gerektiğini vurguladı ve Irak’taki Türkiye Büyükelçiliği önünde bu ülkenin Irak’ın kuzeyindeki askeri varlığının kınanması için protesto düzenlenmesini İstemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.