Bahr: Filistin Yönetimi Direnişi Silahsızlandırmak İstiyor

  • 24 Mart 2018
  • 955 kez görüntülendi.
Bahr: Filistin Yönetimi Direnişi Silahsızlandırmak İstiyor

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Filistin Yönetiminin Yüzyılın Anlaşmasının maddelerini hayata geçirme kapsamında Gazze’deki direnişi silahsızlandırmak istediğini söyledi.

Dün verdiği Cuma hutbesinde Filistin Yönetiminin Gazze’ye yönelik tutumunu değerlendiren Bahr, Filistin Yönetiminin direnişi silahsızlandırmak için yaptığı aptalca girişim ve yoğun çabayı kınadıklarını belirterek, El-Hamdallah’ın konvoyuna yapılan tiyatro gibi saldırının Hamas’tan silahsızlanmasını istemeye bahane yapılacağını ifade etti.

Direniş silahının uzlaşı görüşmeleri masasına gelmeyeceğini hatırlatan Bahr, on yıllık bir süre içinde Gazze’ye üç kez savaş açan işgal rejiminin bile bundan aciz kaldığını kaydetti.

Bahr, direniş silahının “Güvenlik Koordinasyon Yönetimi”ne asla teslim edilmeyeceğine dikkat çekerek, FKÖ’den işgalciyi tanımaktan vazgeçmesini istedi.

Bahr hutbesinde ayrıca, “Gasp edilmiş hakkı geri almak ve işgal altındaki toprağımızı özgürleştirmek için olan direniş silahı meşru bir silahtır. Silahlı direniş, uluslararası kanunların güvence altına aldığı bir haktır. Filistin direniş seçeneği, toprağımızı özürleştirme ve hakkımızı geri almanın en kestirme yoludur. Düşmanla barış görüşmelerinin başarısız kaldığının anlaşılmasına karşılık başarılı oluşu kanıtlanan direnişin etrafında kenetlenmek gerekir. Siyonist işgal rejimi de sadece güç dilinden anlıyor” dedi.

Bahr, Filistin içinde ve dışında olan bütün Filistinlilerden yakında başlayacak Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne iştirak etmelerini talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.