Bahr: “Gençler Filistinlilerle Mısırlıların Arasını Açmak İçin Kaçırıldı”

  • 23 Eylül 2015
  • 936 kez görüntülendi.
Bahr: “Gençler Filistinlilerle Mısırlıların Arasını Açmak İçin Kaçırıldı”

Filistin Parlamentosu BaÅŸkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Sina Yarımadası’nda yaklaşık bir ay önce dört Filistinli gencin kaçırılmasının amacının Filistinliler ile Mısırlıların arasını açmak olduÄŸunu belirterek, gençlerin kaçırılmasından Mısır yönetiminin sorumlu olduÄŸunu ifade etti.

Bahr, parlamenterlerden oluÅŸan bir heyetin Mısır’da kaçırılan gençlerin ailelerine bugün (23 Eylül ÇarÅŸamba) gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyarette yaptığı konuÅŸmada, gençlerin kaçırılmasının siyasi, hukuki ve ahlaki bir cinayet olduÄŸunu söyledi.

Gençlerin kaçırılmasının hedefleri belli bir tuzak olduğunu ve Gazze Şeridi ile Filistin direnişinin söz konusu tuzağa çekilmek istendiğini kaydeden Bahr, Mısır yönetiminden kaçırılan gençlerin en kısa sürede serbest bırakılmaları için çaba sarf etmesini istedi.

Bahr, kaçırma eylemi Mısır topraklarında gerçekleÅŸtirildiÄŸi için uluslararası hukuka ve kurallara göre olaydan Kahire’nin sorumlu olduÄŸunu ifade ederek, Filistin Parlamentosu’nun kaçırılan gençlerin ailelerinin yanında olduÄŸunu söyledi.

Ailelere Hamas’ın konuyu yakından takip ettiÄŸini bildiren Bahr, Hamas lideri Halid MeÅŸal’in de konuyla bizzat ilgilendiÄŸini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.