Bahr: İşgal Rejimi Vekilleri Kaçırarak Parlamento Çalışmalarını Engelleyemez

  • 06 Ağustos 2017
  • 954 kez görüntülendi.
Bahr: İşgal Rejimi Vekilleri Kaçırarak Parlamento Çalışmalarını Engelleyemez

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Arap ve İslam ülkeleri başkanlarıyla, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrıda bulunarak işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı bölme ve tamamıyla ele geçirme planlarına karşı tarihi ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Gazze’deki Merc’uz-Zuhur Camii’nde verdiği Cuma hutbesinde işgal güçlerinin Ramallah şehrinde Kudüs’ten sürgün edilen milletvekili Muhammed Ebu Tayr’ı kaçırmasını sert bir dille kınayan Bahr, Filistinli vekilleri kaçırarak parlamentonun çalışmalarını sürdürmesine mani olamayacağını söyledi.

Bahr, Birleşmiş Milletler’den de Parlamento Başkanı Dr. Aziz Duveyk dahil 2006 seçimlerinde Hamas listesinden milletvekili olanların birçoğunu zindana atarak vekillerin dokunulmazlık hakkını çiğneyen işgal rejimine karşı tavır almasını ve vekillerin çiğnenen dokunulmazlık hakkı konusunda sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

Bahr, işgal rejiminin tehditlerine karşı Kudüs halkının siyasi ve ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Filistin direnişinin Filistin davasını savunma konusunda en önde olacağını hatırlatan Bahr, Kudüs İntifadası’yla Mescidi Aksa’yı göğüsleriyle savunmak için nöbet tutan, işgal askerlerini Mescidi Aksa’dan uzaklaştıran kadın ve erkeklere her türlü de desteğin verilmesini talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.