Bahr, Mısır’da Kaçırılan Gençler İçin Diplomatik Girişim Başlatılmasını İstedi

  • 23 Ağustos 2016
  • 795 kez görüntülendi.
Bahr, Mısır’da Kaçırılan Gençler İçin Diplomatik Girişim Başlatılmasını İstedi

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Kahire’deki Filistin Büyükelçiliği’ni kaçırılan dört genç konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet etti.

Rafah Kapısı’ndan geçiş yaptıktan sonra Mısır topraklarında kaçırılan gençlerin Mısır cezaevlerinde tutulduğunun ortaya çıktığını belirten Bahr, Kahire’deki Filistin Büyükelçiliği’nden gençlerin serbest bırakılması için diplomatik girişimde bulunmasını istedi.

Bahr, bugün (13 Ağustos Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride Bahr, Kahire’deki Filistin Büyükelçiliği’nin konuyla ilgili sessizliğini bozarak gençlerin kayıtsız şartsız serbest bırakılması için çalışması gerektiğini söyledi.

İnsan hakları örgütlerini kaçırılan gençlerin salıverilmesi için Mısır’a baskı yapmaya davet eden Bahr, konuya siyasi hesaplar bir yana bırakılarak insani açıdan yaklaşılmasını istedi.

Bahr, Filistinli gruplara da Mısır’da kaçırılan gençler dosyasıyla ilgilenmeleri ve Mısır’a baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı, gençleri sağ-salim Gazze Şeridi’ne geri getirip ailelerine kavuşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve konunun öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.