Bahr’dan Filistin Yönetimi Güçlerine “Direnişçileri Rahat Bırakın” Çağrısı

  • 18 Haziran 2016
  • 1.000 kez görüntülendi.
Bahr’dan Filistin Yönetimi Güçlerine “Direnişçileri Rahat Bırakın” Çağrısı

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi güçlerinden direnişçileri takip edip tutuklamaktan, Filistin halkının çıkarlarına zarar veren düşmanla işbirliğini sürdürmekten vazgeçmelerini, halkın tercihinden yana tavır alıp işgale karşı direnişi desteklemelerini istedi.

Dün Gazze’de El-Mahatta Camii’nde hutbe veren Bahr, “Filistin halkının direniş seçeneği, bu toprakları kurtarmanın ve hakkımızı geri almanın en kestirme yoludur. Düşmanla görüşme seçeneğinin başarısızlığı karşısında başarısı ortaya çıkan direniş tercihinin etrafında kenetlenmemiz gerekir. Çünkü işgalci güç dilinden başka bir dilden anlamıyor” dedi .

Mübarek Ramazan ayında Tel Aviv’de meydana gelen eylemi tebrik ve takdir eden Bahr, bu eylemin işgalcinin Batı Yaka ve Gazze’de Filistin halkına yönelik sürdürdüğü cinayetlerinin doğal bir sonucu olduğunu söyledi.

İşgal rejimini Gazze’ye yönelik yeni bir maceraya girişmemesi yönünde uyaran Bahr, “Biz savaş istemiyoruz. Ancak savaş bize dayatılırsa, biz halkımızı elbette koruruz. Direniş eliyle işgalciye ve askerlerine unutamayacakları dersler vereceğiz” ifadesini kullandı.

Gücün zafer için bir ölçü olmadığını hatırlatan Bahr, zaferin her zaman haklı olanların olacağını söyledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.