Bahreyn 14 Şubat Koalisyonundan Arabistan’a Kınama

  • 25 Nisan 2018
  • 1.081 kez görüntülendi.
Bahreyn 14 Şubat Koalisyonundan Arabistan’a Kınama

 Bahreyn 14 Şubat Koalisyonu, Yemen Siyasi Yüksek Komisyonu Başkanı Salih el-Samed’in şehit edilmesi nedeniyle yayımladığı bildiride şu ilamda bulundu: Liderleri savaşın en ön safında savaşan toplumlar yenilmezler. 

Bahreyn 14 Şubat Koalisyonu ve Amel partisi Salih el-Sammad’ın şehadeti nedeniyle başsağlığı dileyerek, Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı müdahalesini kınadılar.

14 Şubat İnkılabı Gençlik Koalisyonu tarafından yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi: Liderleri savaşın ön cephesinde savaşan toplumlar yenilmeyecektir. Yemen halkı bu fedakarlıklar ve mücahitlerle kesinlikle başarıya ulaşacaktır.

İslami Amel Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Bahreynli muhaliflerden olan Şeyh Abdullah Salih ise yayımladığı bildiride, Yemen siyasi komisyon üyesi Abdulmelik Husi’ye ve Yemen halkına başsağlığı dileyerek şu ifadeleri kullandı: Uluslararası camianın sessizliğinin gölgesinde Arabistan tarafından yapılan saldırılarda yüzlerce Yemenli hayatını kaybetmektedir, peki insanlık nereye gitti? Batının her fırsatta dile getirdiği insan haklarına ne oldu?

El-Salih ayrıca, Arabistan’ın Yemen’e yönelik vahşice müdahalelerini kınayarak Yemen halkını gösterdikleri direniş nedeniyle takdir ettiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.