Bahreyn “CO” hapishanesinde yardım talebi feryatları

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.174 kez görüntülendi.
Bahreyn “CO” hapishanesinde yardım talebi feryatları

Alı Halife rejiminin şiddet ve baskı içerikli siyasetlerinin devamında, Bahreyn’in “Co” cezaevinde tutuklu bulunan Bahreyn’liler, Bahreyn halkına çağrıda bulunarak kendilerini cezaevi içindeki şiddet ve işkenceden kurtarmalarını istedi.

Başta “Co” cezaevi olmak üzere ülke genelinde aşırı derecede insan haklarının aşırı derecede ihlal edilmesi ardından “Co”hapishanesinde tutuklu bulunanlar Bahreyn halkına hitaben yayınladıkları bildiride , tutuklulara karşı işkence ve kötü muameleye derhal son verilmesi gerektiğini bildirerek, halı hazırda “Co” cezaevinde tutuklu bulunan 4 bin civarında kişinin gardiyanlar tarafından insanlık dışı davranışlara maruz bırakıldıklarını ve işkenceye tabi tutulduklarını bildirdi.

bu bildiride ayrıca Alı Halife rejiminin, tutukluların tuvalete gitmelerini bile kısıtladığını ve her beş saatte bir kez tuvalete gitme hakkının onalar tanındığını belirtilmiştir.

Bahreyn İnsan Hakları Yüksek komiseri Zeyd bin Raad el-Hüseyin cezaevlerinde çok yoğun işkencelerin uygulandığı konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını bildirmişti.

Bahreyn Şubat 2011 tarihinden şimdiye kadar bir halk kıyamı ile karşı karşıya olup, bu kıyam şiddetle Alı Halife rejimi tarafından sindirilmek istenmektedir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.