Bahreyn halkı, Al-i Halife rejimine karşı direniyor

  • 21 Ekim 2016
  • 1.050 kez görüntülendi.
Bahreyn halkı, Al-i Halife rejimine karşı direniyor

Bahreyn halkının bu ülkedeki Şiiler’in lideri Şeyh İsa Kasım’ın evinin önünde başlattığı eylem üzerinden 120’den fazla gün geçerken, Al-i Halife’nin totalitarizmine karşı Bahreynliler bıkmadan mücadele etmeye devam ediyor.

Bahreyn halkının Şeyh İsa Kasım’ın başkent Manama’nın ed-Doraz bölgesindeki evinin önündeki eylem 5. ayına girdi, ancak bu sürede Al-i Halife rejimi eylemi önlemek için her türlü baskıcı girişime başvurdu.

Bahreynliler ancak, Al-i Halife rejimi ve bu rejimi destekleyen yabancı ülkelerin sindirme girişimlerine rağmen hala kendi hakları ve hedeflerine ulaşmak için 2011 yılında başlattıkları kıyamı sürdürmekte kararlı görünüyor.

Son sıralarda Al-i Halife rejimine karşı Bahreyn halkının eylem ve gösterileri bir kez daha dikte rejiminin iddialarının boş olduğunu ortaya koydu.

Al-i Halife rejimi, yalan haberler ve telkinleriyle, Bahreyn halkının artık itirazlarının yatışmak üzere olduğunu ve kıyamlarının liderlerinin sözleri ve açıklamalarını dinlemediğini lanse etmeye çalışırken Bahreynliler, Şeyh İsa Kasım’ın evinin önünde protesto eylemi yaparak, rejimin bu iddialarını çürütmüş oldular.

Bahreyn rejimi Haziran 2016’da ülkenin önde gelen Şii alimi Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığını iptal etti.

Bahreynliler ise halk ayaklanmasının liderlerinden Şey İsa Kasım’ın evinin önünde protesto eylemleri yaparak, Bahreyn mahkemelerince muhalifler hakkında verilen haksız kararları protesto ederek, bu kararın uluslararası kurallar ve BM antlaşmasına aykırı olduğunu deklare ettiler.

Bahreyn halkı Şeyh İsa Kasım’ın evinin önündeki eylemini sürdürmek suretiyle Al-i Halife rejiminin Şeyh İsa Kasım’ın sınırdışı etme ve sürgüne gönderme arzularını engellemeye çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.