Bahreyn halkı devrimin yıldönümünde ayaklandı

  • 14 Åžubat 2018
  • 963 kez görüntülendi.
Bahreyn halkı devrimin yıldönümünde ayaklandı

Bugün sabah saatlerinden itibaren Bahreyn halkı devrimin yıldönümünde ülkenin muhtelif noktalarında sokak ve meydanlara inmemeye baÅŸladı. Bahreyn’de 14 Åžubat devrimi yıldönümü dolaysıyla düzenlenen gösterileri, Al-i Halife güvenlik güçleri bastırmaya çalıştığı bildiriliyor. Bugün ülkenin muhtelif noktalarında Bahreyn güvenlik güçleri, devrimciler ve eylemcilere saldırdı.

Ä°RÄ°B Haber Ajansı’nın bildirdiÄŸine göre, Bahreyn halkı 14 Åžubat devriminin yıldönümünde sokaklar ve meydanlara indiler.

Bahreynli kaynakların bildiridğine göre, Al-i Halife güvenlik güçleri el-Akar bölgesinde protesto düzenleyen Bahreynli eylemcilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanmakla yetinmeyerek, silah kullanmaya başladılar.

Bahreyn’in muhtelif noktalarında güvenlik güçleri ile gençler arasında baÅŸlayan çatışmaların tırmandığını bildiriyor.

Güvenlik güçlerine ait araçlar, ana caddeler ve giriş noktalarına konuşlandığı ifade ediliyor.

Bu arada el-Alem televizyon kanalı Bahreyn kaynaklarından naklen verdiği haberde, devrim yıldönümünde eylemcilerin Neviderat bölgesinin ana caddesini lastik yakarak kapattığını ve rejimin kendi paralı unsurlarını teyakkuza geçirdiğin duyurdu.

Bahreyn’in Ebu Saiba ve Åžahura bölgelerinde de devrimciler ile Al-i Halife uÅŸakları arasında çatışmalar ve gösterilerin sürdüğü ifade ediliyor.

Bu arada, Bahreyn İslami Amel Hareketi,  14 Şubat inkılabının 7. yıldönümü dolaysıyla yayınladığı bildiride, Bahreyn halkının inkılabının durmayacağını belirtti.

Bahreyn İslami Amel hareketinin bildirisinde, Bahreyn halkının  güvenilmez ve ahitlerine bağlı kalmayan yöneticilerle barışmayacakları belirtilirken, herkesin yararlanabileceği izzet, barış  ve keramete ulaşabilmek  için İzzet ve cihat yolunun tek yol olduğu kaydedildi.

Bahreyn Ä°slami Amel Hareketinin bildirisinde, 14 Åžubat hareketinin dini inkılap, vicdan ve bir akıl inkılabı olduÄŸu ve eskiden beri zor ve baskıyla Bahreyn’i iÅŸgal edenlere karşı olduÄŸu belirtildi.

Bugün 14 ÅŸubat 2018, Bahreyn halkının Al-i Halife rejimine karşı baÅŸlattığı devrim yıldönümüdür. Ä°nci Devrimi olarak bilinen Bahreyn’deki halk devrimi üzerinden 7 yıl geçiyor. Ancak Bahreyn halkı Al-i Halife rejiminin tüm baskı ve sindirme giriÅŸimlerine raÄŸmen, direniÅŸine ve gösterilerine devam ediyor.

Bahreyn 14 ÅŸubat 2011’den beri halk ayaklanmasına sahne olmaktadır. Bahreyn halkı, özgürlük, adalet, ayrımcılığın kaldırılması ve seçilmiÅŸ bir halk hükümetinin iktidara gelmesini istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.