Bahreyn halkı, halife yönetimine karşı sokaklarda

  • 13 Şubat 2017
  • 1.072 kez görüntülendi.
Bahreyn halkı, halife yönetimine karşı sokaklarda

Binlerce bahreynli, bundan bir süre önce rejim güçlerince şehid edilen üç Bahreynli gencin teşyi törenine halkın katılmasını engelleyen Bahreyn despot rejiminin baskıcı tutumunu protesto amacıyla sembolik bir cenaze töreni düzenlediler.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Bahreyn halkı hükümetin,söz konusu şehitlerin ailelerinin kendi evlatlarının mezarları başına gitmesini engellemesini de kınayarak rejim aleyhinde slogan attılar.

Al Halife rejimi, baskıcı politikalarının devamında şehitler mezarlığında şehit ailelerinin bulunmasına izin vermemişti.

Bu gösteriler ardından rejim güçleri cadde ve sokaklarda göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve plastik mermiler kullandılar.

Bahreyn din alimleri de daha önce rejimin şehit ailelerine getirdiği kısıtlamaları kınayarak halktan yapacakları gösterilerle rejimin bu insanlık dışı tutumunu kınamalarını istemişti.

Öte yandan Ed-Deraz bölgesinde yaşayan Şiiler, Hz. Fatıma’nın (s.a) şehadet yıldönümü dolayısıyla cadde ve sokaklarda yas ve matem merasimi düzenledikleri esnada Bahreyn krallık rejimine ait asker ve polislerin saldırısına uğradı.

Bahreyn rejim güçlerinin saldırısında; onlarca Bahreynli çeşitli yerlerinden yaralandı.

Bahreyn krallık rejimine bağlı kiralık katiller, başkent Manama’ya bağlı Ed-Deraz bölgesinde, Peygamber Efendimizin (s.a.a) kızı ‘‘Hz. Fatıma Zehra’’nın (a.s) şehadet günleri münasebetiyle yas ve matem meclisi düzenleyen, Ehlibeyt (a.s) âşıklarının üzerine göz yaşartıcı gaz fişekleri ve saçma saçan mermilerle saldırdı.

Bahreyn 14 Şubat 2011 tarihinden şimdiye kadar halkın despot Alı Halife rejimi aleyhindeki kıyamına tanık olmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.