Bahreyn Halkı, Şeyh Ali Salman’a Destek Gösterisi Düzenledi

  • 20 Haziran 2015
  • 919 kez görüntülendi.
Bahreyn Halkı, Şeyh Ali Salman’a Destek Gösterisi Düzenledi

Bahreyn halkı, düzenledikleri kapsamlı protesto gösterilerinde Bahreyn Milli Vifak Cemiyeti Sekreterine yönelik verilen mahkeme kararını kınadılar.

El Vifak internet sitesinin verdiği haberde, Bahreyn halkı dünkü Cuma namazı ardından başta El Draz ve El Kadim kentleri olmak üzere ülkenin değişik bölgelerinde kapsamlı protesto gösterileri düzenleyerek, Bahreyn rejiminin Şeyh Ali Salman’a yönelik hapis cezası kararını kınadılar.

Bahreynli göstericiler ellerinde Şeyh Salman’ın posterlerini taşıyarak, onun bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini belirtirken, halife rejiminin meşru olmadığı ve bu kararın zalimane olduğunu haykırdılar.

Bahreyn halkı, Şeyh Ali Salman’a yönelik mahkeme kararının ardından hemen her gün ülkenin değişik bölgelerinde protesto gösterileri düzenleyerek, Şeyh Salman’la dayanışma içinde olduklarını ilan etmekteler.

Bahreyn Mahkemesi geçtiğimiz Salı günü Şeyh Salman’ı 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Şeyh Ali Salman 28 Aralık 2014 tarihinde, Bahreyn Mahkemesi tarafından tutuklanmış ve rejimi devirme girişimleriyle suçlanarak her türlü yasal haklarından mahrum bırakılmıştı.

Bahreyn Milli Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şey Ali Salman ise bu suçlamaları reddederek, Bahreyn halkının Barışçıl gösterilerinin rejim güçleri tarafından sindirilmesi konusunu gündeme getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.