Bahreyn halkının dikta rejim karşıtı gösterileri sürüyor

  • 13 Mayıs 2016
  • 771 kez görüntülendi.
Bahreyn halkının dikta rejim karşıtı gösterileri sürüyor

Bahreyn halkı ülkenin muhtelif bölgelerinde düzenledikleri protesto gösterilerinde siyasi tutuklularla dayanışma içinde olduklarını belirttiler.

El Alem televizyon kanalının dün verdiği haberde, Bahreyn’nin El Mesla ve Ebu Sebi vel Şahure bölgesi sakinleri çarşamba günü düzenledikleri gösterilerde, siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını isteyerek, halife rejiminin barışçıl halk gösterilerine katılan halka baskı ve tutuklama girişimlerini kınadılar.

Bahreyn halkı halife rejiminden, baskı, başına buyruk tutuklama ve zalimce mahkeme kararları siyasetlerinden el çekmelerini istediler.

Göstericiler ayrıca, Bahreyn 14 Şubat Gençlik hareketi’nin çağrısına karşılık, Al-i Suud ve halife rejimi tarafından camilerin tahrip girişimini kınadılar.

Bilindiği gibi Bahreyn yetkilileri işgalci Suudi rejiminin de desteğiyle son yıllarda bu ülkede şiilere ait 38 camiyi tahrip etmiş bulunuyor.

Bahreyn’den ulaşan bir başka haberde ise, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü yıldönümünde, Bahreyn Hemşireler Derneği Başkanı Rula El Sefar yaptığı açıklamada, Bahreyn rejiminin 4 hemşireyi tutuklamasını kınadı.

Bilindiği gibi, bahreyn Şubat 2011 yılından beri hükümet aleyinde halkın barışçıl gösterilerine sahne olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.