Bahreyn insan hakları merkezi başkanı Nebil recep’in tutukluluk kararı 15 gün uzatıldı

  • 06 Ocak 2017
  • 997 kez görüntülendi.
Bahreyn insan hakları merkezi başkanı Nebil recep’in tutukluluk kararı 15 gün uzatıldı

Al-i halife rejimi, Bahreyn insan hakları merkezi başkanı Nebil recep’in tutukluluk kararını 15 gün daha uzattı.

El-Alem haber kanalının dün bildirdiğine göre Al-ı Halife rejimi mahkemesi dün Nebil Receb’in kefaletle ve yolculuk yasağı şartı ile serbest kalmasına karar verdi; fakat bir kez daha onun “yalan haber yayma” gibi boş suçlama ile tekrar 15 gün tutuklanmasına hükmetti.

habere göre Nebil Receb’in tutukluluk kararı sürekli boş suçlamalarla uzatılıyor. Nebil Recep bir süre önce de Suudi rejimin Bahreyn yardımı ile Yemen’e saldırısını eleştirme bağlamında bazı haberler yayma, Al-ı Halife rejimine karşı konuşma ve Maname kentinin “Co” hapishanesinde tutukluların bastırılmasını sert eleştirme suçlarından tutuklandı.

İnsan hakları kurumları, Nebil Recep’in tutukluğu konusunda Al-ı halife rejimini eleştirerek, bu sürecin adil yargılanma sürecine karşı olduğunu belirtiyorlar.

Bu arada Al-ı Halife rejimi mahkemeleri dün ülkenin tanınmış din alimi Şeyh İsa Kasım ve sekreterinin hesaplarını detayla incelemenin ardından bir sonraki duruşmayı 30 ocak tarihine erteledi. Şeyh İsa Kasım’ın evinin bulunduğu ed-Deraz bölgesinin 200 gün kuşatılması ardından Bahreyn rejimi yargı kurumu, Şeyh Kasım’ın duruşmasını kaçıncı kez erteliyor.

Al-ı Halife rejimi Şeyh İsa Kasım ve sekreteri Şeyh Hüseyin el-Mahrus’u, hums paraları toplama adı ile izinsiz para toplama ve kara para aklamakla suçluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.