Bahreyn Rejimi Askerleri Mezarlığa Saldırdı

  • 15 Ocak 2018
  • 966 kez görüntülendi.
Bahreyn Rejimi Askerleri Mezarlığa Saldırdı

Al-i Halife askerleri 3 Bahreynli şehidin defnedildiği mezarlığa saldırdı ve şehit ailelerini tehdit edip onlarla alay ederek, ailelerin mezarlığa girişine engel oldu.

Bahreynli üç devrimci Şii gencin geçen yıl vurularak idam edilmesinin yıl dönümüyle birlikte Al-i Halife askerleri, bu şehitlerin defnedildiği mezarlığı kuşatıp şehit ailelerini ve bu şehitleri ziyarete gelen halkı tehdit edip onlarla alay ederek, bu kişilerin mezarlığa girmesine engel oldu ve aynı zamanda şehitlerin kabirlerini, resimlerini, şehit ailelerinin onların mezarları üzerine bıraktıkları gülleri tahrip ettiler.

Şehit Abbas el-Semi, Şehit Ali el-Senkis ve Şehit Sami Meşime, geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri asıllı bir polis memurunun öldürülmesinde parmakları olduğu yönündeki asılsız bir suçlamayla, vurularak idam edildiler ve Al-i Halife, insanlık dışı bir hareket sergileyip, bu şehitlerin özgür bir şekilde defnedilmesine engel oldu ve bu şehitlerin idam için giydirilen özel elbiselerini, kanlar içinde ailelerine gönderdiler.

Bu Şii gençler, onlara birçok işkencenin uygulandığı ve yine işkence altında onlardan itiraf alındığı yönündeki raporların bulunduğu bir durumda şehit edildiler ve olayın cereyan ettiği bölgede bulunmamaları gibi onların suçsuz olduklarını gösteren birçok kanıt da bulunuyordu. Çeşitli uluslararası kuruluşlar, onların yargılanmasını geçersiz ve adil yargılamanın temel kriterlerine sahip olmayan bir yargılama olarak nitelendirmiş ve onların idam edilmesinin yasa dışı bir cinayet olduğunu belirtmiştir.

Aynı zamanda, siyasi analistler ve medya aktivistleri, bu olayla eş zamanlı olarak, Birleşik Arap Emirliklerinin bu olayda doğrudan rolü olduğunu ve bu üç gencin idam edilmesi için Al-i Halife’ye baskı yaptığını açıklamışlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.