Bahreyn Rejimi, Bahreyn Âlimler Meclisi Başkanını Tutukladı

  • 30 Temmuz 2016
  • 817 kez görüntülendi.
Bahreyn Rejimi, Bahreyn Âlimler Meclisi Başkanını Tutukladı

Bahreyn Âlimler Birliği, Bahreyn’de müslümanların en önemli mezhebi kuruluşlarından biri sayılmaktadır ve 2014 yılında Bahreyn Adalet Bakanlığı tarafından yasadışı ilan edilerek dağıtılmıştır.

Rejim kuvvetleri, Bahreyn’in bu değerli dini şahsiyetinin yanı sıra, 25 Temmuz’da Bahreyn’in önde gelen âlimlerinden olan Ayetullah İsa Kasım’ın evinin önünde protestolara katılan Seyyid Yasin El-Musevi ve Şeyh Casim El-Hayyat gibi birçok âlimi de El-Deraz bölgesinde tutuklamıştır.

Bahreyn’deki protestolar Al-i Halife Rejiminin Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkarmasıyla birlikte başladı.

Bahreyn Rejim güçleri aynı zamanda ülkede Şii âlimlerden olan Şeyh Aziz El-Hazran’ı da Al-i Halife kraliyet ailesine kin ve nefret uyandırmak suçlamasıyla tutukladı.

Bahreyn Hükumeti 20 Haziran’da El-Vifak hareketinin faaliyetini durdurduktan bir hafta sonra, Şeyh İsa Kasım tarafından kurulan El-Risale ve El-Teviyye İslami kuruluşlarını da tasfiye etti.

Bahreyn İdare Hukuk Mahkemesi, Al-i Halife Rejiminin en büyük muhalifi olan El-Vifak Hareketini tasfiye ettikten sonra, bu hareketin malvarlığına da el koydu.

Bahreynli binlerce protestocu 2011 yılı Şubat ayı ortalarında ülkede başlattıkları protestolarda, siyasi reformların gerçeklemesini, demokrasinin uygulanmasını ve Al-i Halife Ailesinin hükumetten çekilmesini istiyorlar ama Al-i Halife Rejimi protestoculara karşı şiddet uyguluyor.

Manama Hükumeti aynı zamanda birçok Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri kuvvetlerini de protestocuları bastırmak üzere Bahreyn’e getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.