Bahreyn rejimi dışişleri bakanı Suudi yetkililerin küstah açıklamalarını tekrarladı

  • 29 Eylül 2019
  • 710 kez görüntülendi.
Bahreyn rejimi dışişleri bakanı Suudi yetkililerin küstah açıklamalarını tekrarladı

Bahreyn rejimi dışiÅŸleri bakanı Halid Bin Ahmed Al-ı Halife, Suudi petrol tesislerine yönelik saldırıdan Ä°ran’ı sorumlu tutarak Suudi rejimi yetkililerin açıklamaları yönünde adım attı.

Muhabirimizin bildirdiÄŸine göre, Bahreyn rejimi dışiÅŸleri bakanı, BM genel kurul oturumunda yaptığı açıklamada, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti aleyhindeki boÅŸ iddialarını tekrarlarken Ä°ran’ın Suudi petrol tesislerine yönelik Ä°HA’lı saldırıda rolünün olduÄŸunu ileri sürdü.

Ä°ran’ın teröre destek verdiÄŸi yönünde küstahça açıklamasında, Ä°ran’ın Arap ülkelerinin içiÅŸlerine müdahale ettiÄŸini ileri süren Bahreynli yetkililer, bir süredir Arabistan ve Amerikalı yetkililerin siyasetleri doÄŸrultusunda Ä°ran aleyhinde boÅŸ ve asılsız iddialarını sürekli gündeme getirmekteler.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü ise bu iddiaları reddederken, Bahreyn rejiminin gerçekleri saptırmaya dayalı asılsız iddialar ve suçlamalar yerine bu ülkedeki muhaliflerin liderleriyle uluslararası toplumun tavsiyeleri yönünde müzakereye oturmasını istemiştir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.