Bahreyn Rejimi Erbain Ziyaretçilerini Tutukladı

  • 16 Kasım 2017
  • 1.157 kez görüntülendi.
Bahreyn Rejimi Erbain Ziyaretçilerini Tutukladı

Bahreyn medyasına göre, Irak’taki Erbain etkinliklerine katılan 3 Bahreyn vatandaşı ülkelerine giriş yapar yapmaz Al Halife rejimi tarafından tutuklandı.

Bu habere göre, Irak’taki Erbain etkinliklerine katılmak üzere Kerbela’ya giden “Cafer Abd Ali el-Hazran”, “İsa Meden” ve “Seyyid Bakır el-Seyyid İsa el-Kendi” adlı Bahreyn vatandaşları ülkelerine dönerken “El-Cesr Sınır Kapısı”nda güvenlik güçleri tarafından göz altına alındı.

Bu kişilerin gözaltına tutulma nedeninin ne olduğu henüz bilinmiyor, fakat Bahreyn güvenlik güçlerinin Muharrem ayının başlamasıyla birlikte ülke genelinde Aşura matem merasimlerine karşı çıkmak için harekete geçtiği belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre, Al Halife rejimi, Muharrem ayında Bahreyn’in farklı noktalarında düzenlenen matem merasimlerine karşı en az 124 baskın gerçekleştirdi.

Bu baskınlarda 29 Aşura töreni organizatörü tutuklanırken ülkenin farklı bölgelerinde özellikle başkent Manama’daki Aşura simgelerinin Al Halife rejimi tarafından kaldırıldığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.