Bahreyn Rejimi İnsan Hakları Aktivistlerine İşkence Uyguluyor

  • 09 Mart 2017
  • 1.238 kez görüntülendi.
Bahreyn Rejimi İnsan Hakları Aktivistlerine İşkence Uyguluyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Bahreyn’de halka karşı şiddet ve korkutma politikasının devam ettiğini açıklayarak söz konusu durumu kınadı.

Fars Haber Ajansı’nın verdiği haberine göre konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İnsan Hakları İzleme Örgütü, Bahreynli aktivist Es-Seyyid el-Vidai’nin ailesinin Bahreyn rejimi tarafından tutuklanıp işkence edilmesine ilişkin olarak Bahreyn rejiminin, insan hakları aktivistlerinin faaliyetini engellemek ve onların teslim olmasını sağlamak amacıyla aktivistlerin ailelerini tutukladığını bildirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, ailelerin tutuklanmasının hiçbir insani kural ile bağdaşmadığını ve buna derhal son verilmesi gerektiğini bildirdi.

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi geçen hafta perşembe günü yaptığı açıklamada, Bahreynli siyasi aktivistlerin sürgün edildiğini, tutuklandığını ve işkenceye tabu tutulduğunu bildirerek, 2016 yılında tutuklanan 1300 kişiden 187’sinin çocuk olduğunu açıkladı.

14 Şubat 2011 tarihinde Bahreyn halkı bir takım reform talepleri ile ülkede Al-i Halife yönetimine karşı inkılap hareketi başlatmış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.