Bahreyn Rejimi, İslam Alimine Şiddet Uyguladı…

  • 19 Şubat 2015
  • 721 kez görüntülendi.
Bahreyn Rejimi, İslam Alimine Şiddet Uyguladı…

El-Halife rejimi uşakları dün Bahreyn halkının hükümet karşıtı barışçıl gösterilerine katılan Bahreyn ulemasından birine saldırarak şiddet uyguladı.

El-Halife rejimi uşakları dün gece Bahreyn halkının hükümet karşıtı barışçıl gösterilerine katılan Bahreyn’in tanınmış alimlerinden Şeyh Ali b. Ahmed el-Ced Hafesi’ye saldırarak şiddet uyguladığı belirtildi.

Bahreyn Dini Özgürlükler ve İnsan Hakları Gözlemevinin yaptığı açıklamaya göre, Bahreyn içişlerine bağlı kişiler dün gece Sanabis bölgesinde düzenlenen hükümet karşıtı barışçıl gösterilere katılan Şeyh Ali b. Ahmed el-Ced Hafesi’ye saldırarak şiddet uyguladıklarını açıkladı.

El-Halife rejimi tarafından, siyasi faaliyetlerine son vermesi ve halk direnişine olan desteğini kesmesi, aksi halde mahkemede yargılanıp hapse atılacağı noktasında defalarca tehdit edilen Şeyh Ali b. Ahmed şunları dile getirdi: Şehid oluncaya veya zafere ulaşıncaya dek bu inkılap ve direnişten asla el çekmeyeceğim ve kendi evlatlarımı meydanlarda bırakıp evde istirahate çekilemem.

Bahreyn Dini Özgürlükler ve İnsan Hakları Gözlemevi yaptığı açıklamalarının devamında Bahreyn alimlere devamlı ve sistematik saldırıların yapıldığını aktardı.

Bahreyn halkı geçmiş günlerde olduğu gibi Şeyh Salman’a destek vermek ve Halife rejimini kınamak amacıyla protesto eylemleri düzeniyor.

Şeyh Ali Salman Bahreyn halkının inkılapçı hareketini sürdürmesinde önemli rol ifa ediyor ve despot Halife rejimi ile mücadele etmek ve ülkede adaleti inşa etmek, Şeyh Salman ve Bahreyn’in inkılapçı halkının ortak ülküsü sayılıyor.

Şeyh Salman ve yine büyük alim Şeyh İsa Kasım gibi büyük alimler ve Bahreyn insan hakları merkezi Başkanı Nebil Recep gibi şahsiyetler Bahreyn halkının inkılabının sürmesinde hayati rol ifa ediyor.

Gerçekte Halife rejiminin Bahreyn halkının inkılabının başını çeken şahsiyetlere, şiddet uygulayarak veya hapse atmakla, bu inkılabı durduramayacağı kesindir, çünkü Bahreyn halkı adalet, demokrasi ve kendi kaderini kendi belirleme hakkı gibi en doğal haklarını istiyor.

Bu yüzden Halife rejiminin Bahreyn halkının saygı duyduğu liderlerine ve özellikle Şeyh Salman ve Şeyh Ali b. Ahmed’e yönelik şiddet uygulaması sadece bu ülkede durumu daha da karmaşık hale getireceği kesindir. Bahreyn halkı diğer ülkelerde olduğu gibi barışçıl bir inkılap gerçekleştirirken, demokratik ve serbest bir seçim çerçevesinde yaşadıkları ülkenin siyasi sürecine ortak olmak istiyor. Bahreyn halkı ülkelerinde iktidarın miras yolu ile el değiştirmek yerine demokratik bir şekilde ve seçimler çerçevesinde el değiştirmesini istiyor ve Şeyh Salman gibi liderlerin tutuklanması bu talebi engelleyemeyeceğini vurguluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.