Bahreyn rejimi tarafından vatandaşlıktan çıkarılmaya tepkiler büyüyor

  • 01 Åžubat 2015
  • 914 kez görüntülendi.
Bahreyn rejimi tarafından vatandaşlıktan çıkarılmaya tepkiler büyüyor

Bahreyn’de dikta rejimin  barışçı gösteriler düzenleyenleri siyasi suçlu ve terörist gibi  asılsız iddialarla suçlayarak onlardan bir çoÄŸunun vatandaÅŸlık hakkını iptal etmesine bu ülkenin en büyük muhalif kanadı el’Vifak Cemiyeti’nden tepki geldi.

Bahreyn El’Vifak Cemiyeti,  yayınladığı bildiride, bazı kiÅŸilerin vatandaÅŸlık haklarının alınmasını  muhaliflerin cezalandırılması olarak nitelerken, bunun uluslar arası kanunlara aykırı olduÄŸunu bildirdi.

Bahreyn rejimi dün aldığı kararda  72 kişinin vatandaşlıklarını iptal etmiş, onlarcasını da tutuklayarak cezaevine atmıştı.

Bu arada Bahreyn insan hakları  encümeni de, Bahreyn rejiminin bu insanlık dışı giriÅŸimini  BM ve Güvenlik Konseyi’ne ÅŸikayet edeceklerini bildirirken uluslar arası kuruluÅŸları Bahreyn’de yaÅŸanan insan hakları ihlallerinin önlenmesi konusunda  derhal giriÅŸimde bulunmalarını istedi.

BilindiÄŸi gibi Bahreyn’de dikta rejim el’Vifak Cemiyeti genel sekreteri Åžeyh Ali Selman’ı cezaevinde haksız ve kanunsuz bir ÅŸekilde tutmaya devam ederken  Bahreyn’in bir çok kenti son günlerde  Åžeyh Selman’ın serbest bırakılması için  barışçı gösterilere sahne oldu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.