Bahreyn rejiminden İran aleyhinde küstah açıklamalar devam ediyor

  • 27 Aralık 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
Bahreyn rejiminden İran aleyhinde küstah açıklamalar devam ediyor

Bahreyn dışişleri bakanı, bu rejimin 6 Bahreynliye yönelik idam kararı vermesinin ardından gelen baskıları örtbas etmek için yeniden İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde küstah suçlama ve iddialara devam etti.

Bahreyn rejimi askeri mahkemesinin geçen pazartesi günü Bahreynli 6 kişiye boş iddialar üzerine idam cezası vermesinin ardından Bahreyn dışişleri bakanı Halid Bin Ahmed Al Halife, dün bu ülkenin halkının bastırılmasına temasla, İran ve takipçilerinin yayılmacılığa dayalı siyasetlerini önlediğini iddia etti.

Bahreyn dışişleri bakanı, Bahreyn ve dostlarının İran’a karşı durduklarını iddia etti.

Daha önce de, Bahreyn dışişleri bakanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgede yayılmacılığa dayalı siyaset izlemekle suçlamış ve bu küstah açıklamaları İran sert ifadelerle kınamış ve yalanlamıştı.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Bahreyn dışişleri bakanının İran toprakları ve İran hükümetiyle ilgili yaptığı küstah açıklamasına sert tepki göstererek, ”muhteşem bir tarih, kadim ve parlak medeniyetin beşiği olan İran hakkında açıklama yapmaktan çok daha hakir ve küçüksünüz’ ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.