Bahreyn rejiminin baskıcı siyasetleri devam ediyor

  • 03 Eylül 2016
  • 901 kez görüntülendi.
Bahreyn rejiminin baskıcı siyasetleri devam ediyor

Bahreyn’de Ali halife rejimi, taleplerini barışçı bir şekilde yapan halka yönelik baskı ve zulmü devam ederken bu doğrultuda 40 internet kullanıcısına 70 yıla kadar hapis cezası verdi.

Mer’at el’Bahreyn  haber sitesinin Bahreyn İnsan Hakları merkezine dayanarak verdiği habere göre,  Bahreyn rejimine ait mahkeme, internet kullanıcısı 40 kişi için 2012 yılından bugüne kadar 842 ay hapis cezası verdi.

Habere göre, ağustos ayının başından beri cezaevinde bulunan  Bahreyn insan hakları merkezi başkanı Nebil Receb dahil bir çok  kişi henüz ceza almaksızın cezaevinde tutuluyor.

Bu arada Bahreyn rejimi  bu ülkenin tanınmış İslam alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkartıktan sonra  halkın buna itiraz amacıyla Şeyh İsa Kasım’ın  evinin etrafında bir araya gelmeleri ve oturma eylemleri düzenlemesinin ardından Bahreyn rejimi bölgede 20 bin kişinin internetini kesmiş bulunuyor.

İnternet’in 1995’de Bahreyn’de girdiği tarihten beri  Bahreyn rejimi muhalifleri internet imkanlarını rejimin baskılarına karşı  bir  araç olarak kullanıyorlar ve internet üzerinden  Bahreyn rejimi aleyhinde barışçı gösterileri tertipliyorlar.

Bilindiği gibi Bahreyn, 2011 şubatından beri  barışçı gösterilere ve bu rejiminin baskılarına sahne olmaya devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.