Bahreyn Rejiminin Tutarsız Açıklamalarına İran’dan Sert Tepki

  • 08 Şubat 2018
  • 1.107 kez görüntülendi.
Bahreyn Rejiminin Tutarsız Açıklamalarına İran’dan Sert Tepki

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Bahreyn yönetiminin İran aleyhindeki son iddialarını kınadı.

Kasımi, Bahreyn yönetiminin, petrol boru hattına yönelik patlamayla ilgili olarak İran’la irtibatı olduğunu ileri sürdüğü bir terör şebekesinin ortaya çıkarıldığına dair Alı Halife rejiminin iddialarını ve suçlamalarını tekzip ederken Bahreyn rejiminin bu gibi acemice girişimlerden el çekmesi gerektiğini bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Kasımi, Bahreyn içişleri bakanlığının sözkonusu iddiasını tekzip ederken, Bahreyn yönetiminin İran İslam Cumhuriyeti kurumlarına yönelik suçlamalarının aslı astarı olmadığını ve bunu güçlü bir şekilde reddettiklerini söyledi.

Kasımi, Bahreyn rejiminin İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde bayatlamış ve kullanım tarihi geçmiş yalan ve asılsız senaryolar yerine, kendi halkına yönelik polis ve orduya dayalı baskıları bir kenara koymasının daha yerinde olacağını söyledi.

Behram Kasımi, sorunların çözümü ve iç meseleleri halletmek için, boş yere yanlış adrese gitmekten ve saçma sapan suçlamalardan el çekmesini istedi.

Bahreyn içişleri bakanlığı, dün yine İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde suçlamalarda bulunmaya devam etmiş ve 10 Kasım 2017’de Mename yakınlarında bir petrol boru hattına yönelik patlamayla ilgili olarak İran’ı asılsız iddialarla suçlamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.