Bahreyn Ulemasından Açlık Grevinde Olan Mahkumlara Destek Mesajı

  • 15 Eylül 2017
  • 1.038 kez görüntülendi.
Bahreyn Ulemasından Açlık Grevinde Olan Mahkumlara Destek Mesajı

Bahreyn uleması, rejim tarafından tutuklanan siyasi ve inkılabi mahkumların 6. gününe giren açlık grevleri için yayımladıkları bildiride; mahkumların din ve ülkeleri için gösterdikleri fedakarlığa işaret edilerek Bahreyn emniyet güçlerinin ağır baskı ve zulmünü kınayarak uluslararası toplumun işlenen cinayetlere sessiz kalmamasını istedi.

Aynı zamanda Bahreyn ulemasının açlık grevi yapan mahkumlara destek için Bahreyn halkını Cuma günü oruç tutmaya davet ettiği belirtildi.

Bildiride kadın ve erkek tüm inkılap taraftarlarına hitap edilerek; “Kuşatma altında olan dinimiz ve vatanın izzet ve şerefi için zindanlarda gösterdiğiniz sabır, fedakarlık, ihlas ve azmi takdir ediyoruz. Küçük ve büyük, kadın ve erkek, genç ve yaşlı tüm Bahreyn halkı sizlerin Allah’ın dışında secdeye inmeyen mümin ruhlarınızın aşıklarıdırlar. Sizin göstermiş olduğunuz fedakarlıklar karşısında ordu yenilecek ve yaptıkları kötülükler er ya da geç kendilerine dönecektir” ifadeleri kullanıldı.

Bildirinin devamında Bahreyn uleması hukuk merkezleri tarafından “ölüm odaları” başlığıyla yayımladıkları raporlara işaret ederek; “Biz, Bahreyn emniyet güçlerinin esir ve mahkumları açlık grevi yapmaya mecbur bıraktıkları için kınıyor ve uluslararası tüm kurumlardan hapishanelerdeki uygulamalardan ve ölüm odalarından dolayı, rejimi gerekli cezaya mahkum etmelerini istiyoruz” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.