Bahreyn Yönetimi Muhaliflere Daha Fazla Saldırabilmek İçin Anayasayı Değiştiriyor

  • 28 Mart 2017
  • 1.140 kez görüntülendi.
Bahreyn Yönetimi Muhaliflere Daha Fazla Saldırabilmek İçin Anayasayı Değiştiriyor
Bahreynli siyasetçi ve Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın İran temsilcisi Şeyh Abdullah el-Dekak Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda, Amerika Hazine Bakanlığı’nın İran’da yaşayan Bahreynli Hasan Yusuf ve Murteza Mecit Ramazan Alevi’yi terörizm bahanesiyle yaptırım listesine ekleme adımını ve Bahreyn anayasadaki bazı maddelerin değiştirilmesinin amacına ilişkin şunları söyledi:
“Bahreyn inkılap hareketi barışçıl bir harekettir. Ayetullah Şeyh İsa Kasım defalarca Bahreyn halkının bu hareketinin barışçıl olduğunu açıklamıştır. Ancak Bahreyn yönetimi Bahreyn halkının hareketini silahlı bir hareket olarak göstermeye çalışıyor.
Bahreyn halkı, Al-i Halife rejiminin komplolarının devam edeceğini anlamıştır. Tüm dünya da Bahreyn halkının hareketinin barışçıl olduğunu görmektedir. Bu nedenle Halife Hanedanı’nın yalanları bir işe yaramayacaktır. Böylece Bahreyn halkının inkılap hareketi devam edecektir.”
El-Dekak kendisine yöneltilen ” Halife Hanedanı anayasanın bazı maddelerini değiştirmeye çalışıyor. Bunun Bahreyn inkılabına nasıl bir etkisi olabilir?” sorusunu şöyle yanıtladı:
“Al-i Halife rejiminin bu adımı askeri bir adımdır ve şuan siyasi tutuklular mahkemelerde kanunsuz ve delilsiz bir şekilde yargılanmaktadır. Bu nedenle Bahreyn anayasasında yapılmak istenen değişikliğin sebebi Halife Hanedanı’nın uygulamalarını yasalaştırmaktır.
Anlaşılan o ki bu uygulamanın asıl amacı, Şeyh İsa Kasım ve Bahreynli mücahitlere saldırabilmektir. Onlar yaptıklarını anayasaya dayandırmak istiyorlar.
El-Dekak sözlerinin devamında kendisine yöneltilen “Halife Hanedanı’nın  Bahreyn halkına yönelik şiddet uygulamalarını yasalaştırma adımı Bahreyn hükümeti için nasıl sonuçlar doğuracaktır?” sorusunu şöyle yanıtladı: Halife Hanedanı rejimi Bahreyn halkının ayaklanmasını durdurabileceğini düşünüyor. Ancak Bahreyn halkının hareketi gün geçtikçe yayılmaktadır ve bu hareket daha da güçlü hale gelecektir. Bahreyn halkının inkılâp hareketi de bu yolda devam etmektedir. Halife Hanedanı’nın baskıları ne kadar artarsa, Bahreyn halkı da buna karşı daha sağlam cevaplar verecektir.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.