Bahreyn’da Şeyh İsa Kasım’a destek gösterileri sürüyor

  • 22 Mayıs 2017
  • 932 kez görüntülendi.
Bahreyn’da Şeyh İsa Kasım’a destek gösterileri sürüyor

Bahreyn’in önde gelen din adamlarında Şeyh İsa Kasım hakkında verilen haksız kararın ardından, Bahreynliler, sokaklar ve meydanlara inerek, kararı protesto ettiler.

Bahreyn halkı dün gece ülkenin birçok noktasında Şeyh İsa Kasım’a destek için sokaklar ve meydanlarda protesto eylemi düzenlediler.

Ed-Doraz, ed-Deyr, el-Belad Kadim, el-Musalla, Güney Sehle ve Kerane gibi bölgelerde sokaklara gelen Bahreyn halkı, Al-i Halife rejimini Şeyh İsa Kasım hakkındaki kararından dolayı protesto ettiler.

Eylemciler sloganlar atarak, Al-i Halife rejimine bağlı mahkemenin kararını kınadılar.

Bahreyn güvenlik güçleri bazı noktalarda eylemcilere saldırarak, göz yaşartıcı gaz kullandılar.

Bahreyn mahkemesi bu gün büyük ve mücahit din adamı Şeyh İsa hakkında bir yıl hapis cezası verdi, ancak kararın infazı, 3 yıl kadar askıya alındı.

Bahreyn mahkemesi, Şeyh İsa Kasım’ı kara para aklamakla suçlamıştır.

Bu arada dün Bahreyn’de “öfke günü”ydü.

Bu bağlamda Bahreynli din adamları bir açıklama yaparak, bu ülke halkından Al-i Halife rejimine karşı ayaklanmasını istediler.

Bahreynli din adamları, Şeyh İsa Kasım hakkında verilen kararı, Şiiler ve dini liderlerinin varlığının hedef alınması ve Şiilere karşı savaş ilanı anlamına geldiğini belirttiler.

Bahreyn İslami-milli el-Vefak Cemiyeti de bu ülke halkından bütün meşru imkanlardan yararlanarak, mahkemenin Şeyh İsa Kasım hakkındaki haksız kararına tepki göstermelerin istedi.

Dün ed-Doraz, Ebu Sabia, eş-Şahure, ed-Diye ve el-Cefir dahil ülkenin birçok noktasında Bahreynli gençler sokaklara indiler.

Bahreynli eylemciler, Şeyh İsa Kasım’ın hakkındaki karardan öfkeli olduklarını sloganlar atarak göstermiş oldular.

Öte yandan İran, Şeyh İsa Kasım hakkında verilen kararı kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bugün yaptığı açıklamada, Bahreyn yönetiminin etnikçi ve mezhepçi bir yaklaşım takınıp, Şeyh İsa Kasım ve yakınları aleyhinde haksız iddialarda bulunarak, kesin dini ve mezhebi kararları yargılamak peşinde olduğunu kaydetti.

Kasımi bir kez daha Bahreynli yetkilileri, Bahreyn halkının basit ve temel özgürlük haklarını kısıtlamak yerine halk ile diyalog yapmaya çağırdı.

Sözcü ayrıca, Şeyh İsa Kasım’ın Müslümanlar arasındaki dini ve siyasi konumunun önemine işaretle, kendisine yönelik her türlü taarruz konusunda uyarıda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.