Bahreyn’de 5 bin siyasi tutuklu

  • 08 Ağustos 2019
  • 617 kez görüntülendi.
Bahreyn’de 5 bin siyasi tutuklu

Bahreyn Milli İslami Vefak Cemiyeti, bu ülkede 5 bin siyasi tutuklu bulunduğunu açıkladı.

Konu hakkında bir bildiri yayımlayan Bahreyn Milli İslami Vefak Cemiyeti, Bahreyn gibi küçük bir ülkede 5 bin siyasi tutuklunun bulunması bu ülkede devletle millet arasındaki gerçek mesafeyi ve ayrıca ülkeye hakim olan derin siyasi ve güvenlik krizini yansıtmaya yettiğini belirtti.

Milli İslami Vefak Cemiyetibildiride, Bahreyn rejimi kendi halkına karşı işlediği cinayetler ve uygulamaların hakkında sorgulanmaması bu rejimi kendi halkını bastırmakta daha da küstahlaştırdığını kaydetti.

Milli İslami Vefak Cemiyeti ayrıca Halife rejiminden bu ülkenin eski milletvekillerinden Usame Tamimi’yi derhal serbest bırakmasını istedi.

Bahreyn 2011 yılından bu yana halkın barışçıl protesto eylemlerinin bastırılmasına sahne oluyor. Bahreyn halkı ülkelerinde siyasi reform istiyor. Ancak Bahreynli muhaliflerin belirttiğine göre Halife rejimi şimdiye kadar binlerce doktor, öğretmen, öğrenci ve devlet memurunu yakalayarak hapse atıyor ve bu insanlara işkence uyguluyor.

Halife rejimi Britanya gibi bazı Batılı devletler ve S. Arabistan ve BAE gibi bazı bölge ülkelerinin Bahreyn’e konuşlandırdıkları Ada Kalkanı güçlerinin yardımıyla Bahreyn halkının barışçıl eylemlerini en sert biçimde bastırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.