Bahreyn’de aktivistlere yönelik tutuklamalar devam ediyor

  • 02 Eylül 2016
  • 773 kez görüntülendi.
Bahreyn’de aktivistlere yönelik tutuklamalar devam ediyor

Bahreyn yargı kurumu iki İslam alimini daha birer yıl hapis cezasını çarptırdı.

İRNA’nın haberine göre, Bahreyn’in tanınmış alimlerinden ve Bahreyn vatandaşlığından çıkarılan Şeyh İsa Kasım’ın evinin önünde oturma eylemine katılan Yasin el-Musevi ve Aziz el-Hezran adlı iki alime birer yıl hapis cezası verildi.

Bahreyn rejiminin ülkede Şii müslümanları bastırmak amacıyla sürdürdüğü operasyonlara rağmen bu ülkenin müslümanları ve alimleri de kararlı bir şekilde baskıcı Bahreyn rejimine karşı mücadelelerini sürdürüyorlar.
Bahreyn rejiminin bu yıl haziran ayında Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan ihraç etmesi, başta Bahreyn halkı olmak üzere bölge ve bütün dünyada tepkiye neden olmuştu.
Uluslararası Af Örgütü dün yayınladığı bildiride, Bahreyn rejiminin ülkede muhaliflerin görüşlerini bildirmeleri ve siyasi faaliyetlerinin baskıyla engellenmesini şiddetle kınamış ve bunun insan hakları ihlali olduğunu bildirdi.
Bahreyn 2011’den bu yana barışçı gösterilere sahne olurken, dikta Bahreyn rejimi de, ülkede halka dayalı bir sistemin kurulması için barışçı yollardan bu iteği dillendiren halkı, baskı, şiddet ve vahşetle susturmaya çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.