Bahreyn’de Al-i Halife rejimi siyasi aktivistlerin serbest bırakılması talebini reddetti

  • 20 Nisan 2020
  • 852 kez görüntülendi.
Bahreyn’de Al-i Halife rejimi siyasi aktivistlerin serbest bırakılması talebini reddetti

Bahreyn’de dikta rejim 20’yi aşkın insan hakları merkezinin bu ülke zindanlarındaki siyasi aktivistlerin serbest bırakması talebini reddederken, Mename, insan haklarına bağlı kaldığını iddia etti.

Irak El-Beyyine kanalının dünkü haberinde 20’yi aşkın insan hakları kurumu Bahreyn rejiminden Korona virüsün yayıldığı sırada Bahreyn’deki siyasi tutukluların serbest bırakılmasını isterken, Al-i Halife rejiminin bu talebi reddettiği belirtildi.

Yemen  Parlamentosu güvenlik ve savunma Yabancı Şura üyesi Bedr ed’Dusri, açıklamasında, insan hakları merkezlerinin Koronavirüsten yararlanarak bu talebi gerçekleştirdiklerini iddia etti.

İnsan Hakları Komisyonu geçtiğimiz 25 Mart tarihinde Bahreyn zindanlarındaki izdiham ve kötü şartlarla birlikte, Koronavirüsün de yayılmasından endişe duyduklarını, zira çoğu tutukluların ciddi sağlık sorunları yaşadıkları ve Koronavirüs’ün yayılmasıyla durumun daha vahim bir hal alacağını belirtmişti.

Bahreyn rejimi ise siyasi aktivistlerin serbest bırakılmasına karşı çıkıyor.

Öte yandan Bahreyn İslami hareket lideri Şeyh İsa Kasım da  yayınladığı bildiride, Bahreyn rejiminin siyasi aktivistleri serbest bırakması gerektiği, zira koronavirüsün zindanda tutuklular arasında yayılmasından Halife rejiminin sorumlu olacağını belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.