Bahreyn’de din adamlarının tutuklanması devam ediyor

  • 12 Ağustos 2016
  • 805 kez görüntülendi.
Bahreyn’de din adamlarının tutuklanması devam ediyor

Al-ı Halife rejimi seçkin şahsiyetler ve din adamlarını çağırma, sorgulama, ve tutuklama siyasetini, halkın inkılabını bastırma haedefi ile sürdürmekte.

Bahreyn rejim yetkilileri şimdiye kadar bu siyaset çerçevesinde 47 din alimini çağırırken, Bahreynli seçkin din alimi Şeyh İsa Kasım evi önünde onun vatandaşlık hakkının alınmasına itiraz amacı ile oturma eylemi düzenleyerek, ifade ve düşünce özgürlüğü vurgulayan 19 din alimini de tutukladı.

Geçtiğimiz 20 haziran tarihinde Bahreyn rejimi şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlık haklarını iptal etmekle ülkede devam eden halk inkılabını etkileyen din adamlarına baskı siyasetini yoğunlaştırdı. Bahreyn halkı devriminin manevi babası olan şeyh İsa Kasım son 5 yılda ülkede yaşanan gelişmelerde önemli etkisi olmuştur.

Halk arasında özel bir konuma sahip olan bu seçkin din adamının vatandaşlık hakkının alınması ile evi önündeki oturma eylemi, Al-ı Halife rejimi için ciddi bir soruna dönüştü. Şeyh İsa Kasım vatandaşlık hakkının alınmasından en az 0n gün geçerken, halk ve diğer din adamları onun Maname’nin batısındaki Edderaz bölgesinde olan evi önünde oturma eylemi yaparak kendisi ile dayanışma içinde olduklarını belirttiler.

Din adamlarına karşı bu siyasetler devam ederken, başta Milli Vifak Cemiyeti olmak üzere Al-ı Halife’ye karşı olan siyasi ve dini cemiyetler birbirinin ardından kapatıldı. Halkın devrim liderleri ile vahdeti, 14 şubat devrimini Al-ı Halife’nin zayıf noktasına dönüştürmüştür.

Bahreyn rejiminin mantıklı ve yasal yollardan uzaklaşması ve militarist siyasetlere yönelmesi, Al-ı Halife’nin demokratik temel ilkelere ve halkın isteğine karşı duyarsız olduğunun göstergesidir. Bahreyn halkının yasal ve demokratik isteği ise halk tarafından seçilen bir yönetimin işbaşında olmasıdır ve bu yüzden 14 şubat 2011 tarihinden itibaren meydanlardalar.

Bahreyh halkı ve din adamlarının barışçıl gösteri ve toplantılarının bastırılması, bu ülkedeki çoğunluk Şiilerin mazlumiyet ve mahrumiyetlerinin doruğudur. Bahreyn’de yönetimdeki azınlık, çoğunluğun isteklerine kayıtsız kalarak, demir yumruk siyaseti ile onları yönetiyor; tabi ki kaynağı ise Al-ı Halife’nin Bahreynli müslümanlara karşı tutumudur

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.