Bahreyn’de Halka İşkenceler Durmak Bilmiyor

  • 14 Mart 2016
  • 769 kez görüntülendi.
Bahreyn’de Halka İşkenceler Durmak Bilmiyor

Miratu’l Bahreyn internet sitesinin verdiği bilgiye göre; bu dernek yayımladığı raporda “inancından ötürü tutuklu bulunan 5 kişinin toplamda 105 yıl hapis cezasına çarptırıldığını” açıkladı.

Bu rapora göre; 03-12 Mart tarihleri arasında Bahreyn hapishanelerinden 9 işkence ve kötü muamele vakası rapor edilmiştir.

Bahreyn’deki halk ayaklanması ve hükümet güçlerinin halkla çatışması 17 Şubat 2011 yılında başladı.

Bahreyn halkı o yıldan beri sokaklara inip gösteriler düzenleyerek Al-i Halife rejiminin gitmesini ve siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyor. Barışçıl gösterilerin başladığı günden şu ana kadar Bahreyn’de onlarca kişi hayatını kaybetmiş ve binlerce kişi yaralanmış veya hapse atılmıştır.

Bahreyn’in içerisindeki veya dışarıdaki insan hakları örgütleri defalarca Al-i Halife rejiminin muhalifleri bastırma siyasetini kınamış ve siyasi düzende reformların yapılmasını istemişlerdir.

Al-i Halife rejimi mahkemeleri Bahreynli vatandaşlarını haklarını ihlal etmeye devam ediyor. İtirazların başladığı tarihin üzerinden beş yıl geçerken Al-i Halife rejimi itiraz edenleri bastırmaya, tutuklamaya ve işkence etmeye devam ediyor.

İnsan haklarına destek veren kuruluşlar şimdiye kadar Al-i Halife rejiminin baskıcı girişimlerini kınayan 150 bildiri ve rapor yayımladılar. Ancak Al-i Halife rejimi bu eleştirilere asla dikkate almamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.