Bahreyn’de Müslümanlara yönelik zulüm durmak bilmiyor

  • 22 Ağustos 2016
  • 809 kez görüntülendi.
Bahreyn’de Müslümanlara yönelik zulüm durmak bilmiyor

Bahreyn-Alman İnsan hakları ve demokrasi örgütü, Bahreyn’de 70 din aliminin daha mahkeme tarafından çağrılmasını kınadı.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Bahreyn-Almanya İnsan Hakları ve Demokrasi Örgütü, Bahreyn yönetiminin insan haklarına saygılı olduğu yönündeki iddiasını komik bularak, Bahreyn yönetiminin son üç ay içinde bu ülkenin tanınmış Şii din alimlerinden 70 kişiyi mahkemeye çağırdığını, bunlardan 20 din alimi, 9 şairi ve 50’den fazla sosyal aktivisti tutukladığını, tüm bunların Bahreyn’de insan haklarının şiddetle çiğnendiğini gösterdiğini bildirdi.

Tutuklanan kişilerin sorgu sırasında ağır baskı ve işkencelere tabi tutuldukları ve hatta ed-Diraz’da devam eden oturma eylemine katılmayacaklarına dair kendilerinden yazılı taahhüt alındığı belirtilen bu açıklamada, söz konusu taahhütnamede Bahreynli din alimlerine açıkça hakaret edilmesinin ise Bahreyn yönetiminin bu ülke din alimleri aleyhindeki hakaret içerikli zulüm ve baskılarının halen devam ettiğini gözler önüne serdiği belirtilmişti.

Bahreyn-Almanya İnsan Hakları ve Demokrasi Örgütü, ayrıca  vatandaşlara yönelik saldırıların, baskı ve zulümlerin derhal durmasını istemiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.