Bahreyn’de Şeyh İsa Kasım’a destek gösterisi

  • 27 Şubat 2017
  • 1.032 kez görüntülendi.
Bahreyn’de Şeyh İsa Kasım’a destek gösterisi

Binlerce Bahreynli, bu ülkenin tanınmış alimlerinden Şeyh İsa Kasım’a destek için dün gece ülkenin çeşitli yerlerinde gösteriler düzenlediler.

El’alem kanalına göre, bu gösterilerde, ‘Fakih’in fedasıyız’, ‘son nefese kadar savunacağız’, şeklinde sloganlar atılırken, göstericiler ayrıca Şeyh İsa Kasım’ın yargılanmasını kınadılar.

Bilindiği gibi Bahreyn’de dikta rejim geçen yıl temmuz ayında Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığını iptal ederken Şeyh İsa Kasım, evinde adeta muhasara altına alınmıştır ve halk da, Bahreyn rejim güçlerinin saldırıları ve tutuklamasına karşı evinin etrafında adeta etten bir duvar örmüştür.

Bahreyn rejimi Şeyh İsa Kasım’ı, yabancıların çıkarlarına hizmet ettiği ithamı ve iddiasıyla onu suçlamaya çalışırken bu durum halkın ve diğer mezhepten insanların sert tepkisine neden oldu ve Bahreyn rejiminin muhalifleri, asılsız iddialarla suçlayarak bastırmaya çalıştığını bildirdiler.

Şeyh İsa Kasım’ın 27 şubat tarihinde yapılması kararlaştırılan duruşması ertelenmiş bulunuyor.

Bilindiği gibi Bahreyn’de barışçı gösteriler 14 şubat 2011 tarihinde başlamış ve Bahreyn halkı böylece bir inkılabın şahidi olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.