Bahreyn’de siyasi tutuklulara darp

  • 11 Eylül 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
Bahreyn’de siyasi tutuklulara darp

Bahreyn kaynakları Bahreyn Jau hapishanesi gardiyanlarının siyasi mahkumlara yönelik şiddet uygulayaraka darp ettiklerini bildirmekteler.

Fars Haber Ajansının dün geçtiği habere göre Jau hapishanesi gardiyanları siyasi tutukluların açlık grevini kırmak amacıyla onlara saldırıda bulunduklarını bildirdi. Jau hapishanesi tutukluları kendilerine yönelik uygulanan insanlık dışı şiddet ve baskıları protesto etmek ve son verilmesini istemek amacıyla geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren açlık grevine başlamışlardı.

Tutuklular, tüm haklarını elde edinciye ve baskı ve işkencenin son bulmasına kadar kendi açlık eylemlerini sürdüreceklerini bildirdiler.

Öte yandan Bahreyn halkı ülkenin birçok bölgesinde tezahüratlarda bulunarak, bir kez daha ülke inkılabının manevi lideri Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın evinin muhasara altında tutulmasını kınadılar.

Habere göre; Bahreynli vatandaşlar ellerinde Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın fotoğraflarını bulundurarak, kendisi ile yaptıkları ahde bağlı olduklarını ilan ettiler.

Al-i Halife rejimi geçtiğimiz ay Bahreyn İnkılabı manevi lideri Şeyh İsa Kasım’ın evinin yasal olmayan ablukasının devam etmesine hükmetmişti. Ayrıca bir yıl hapis cezasına ve de 3 milyon dinar değerinde haczin yanında bin dinar da tazminata mahkum etmişti.

Bahreyn halkı 2011 yılından beri ülkede bir kıyam sürdürmekte olup bu süre içinde 11 bini aşkın Bahreynli Alı-Halife yönetimi güçlerince şehid edilmiştir.

Bahreyn, ülke genelinde tutukluluk oranı bakımından dünyanın en başta gelen ülkelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.