Bahreyn’in ed-Deraz bölgesinde Cuma namazı yasağı devam ediyor

  • 15 Nisan 2017
  • 1.183 kez görüntülendi.
Bahreyn’in ed-Deraz bölgesinde Cuma namazı yasağı devam ediyor

Alı halife rejimi güvenlik güçleri bu hafta da abluka altındaki ed-Deraz bölgesinde halkın Cuma namazı kılmasına engel oldular.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre 8 aydır ed-Deraz bölgesinde devam eden Cuma namazı yasağının bu hafta da rejim güçlerince engellenmesi ardından Müslümanlar bu hafta da ed-Deraz bölgesindeki İmam Sadık (as) camii çevresindeki cadde ve sokaklarda Cuma namazı vecibesini yerine getirdiler.

Rejim, 17 Haziran 2016 tarihinden beri ed-Deraz bölgesinde bulunan İmam Sadık (as) camiinde Cuma namazının kılınmasını engellemektedir.

Öte yandan kendi dini alimlerini savunan Bahreyn halkının meşhur din alimi Şeyh İsa Kasım’ın evi çevresindeki nöbet tutma eylemleri 11. ayına girmiştir.

Bu arada Uluslararası Formula 1 Yarışları’nın düzenlenmesiyle eş zamanlı Bahreyn’in dört bir yanında halk ayaklanması gerçekleştirildi.

Bahreyn’de Uluslararası Formula 1 Yarışları’nın düzenlenmesiyle eş zamanlı bu ülkenin dört bir yanında halk ayaklanması gerçekleştirildi.

Bahreyn’in Al Halife rejimi bu gösterilere sert şekilde tepki vererek halkı vahşice bastırmaya çalıştı.

Edinilen bilgilere göre, Bahreyn halkı ellerinde taşıdıkları afişlerle attıkları sloganlar eşliğinde yarışma pistinin yakınlarında protesto düzenleyerek, Al Halife rejiminin uluslararası meşruiyet kazanma çabalarına karşı çıktılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.