Bahreynli alimler, rejim güçlerince şehid edilenlerin naaşlarını istedi

  • 30 Mayıs 2017
  • 956 kez görüntülendi.
Bahreynli alimler, rejim güçlerince şehid edilenlerin naaşlarını istedi

Bahreyn din alimleri, bir kez daha rejim güçleri tarafından öldürülenlerin naaşlarının ailelerine teslim edilmesi ve gerekli cenaze törenlerinin düzenlenmesi zaruretini bildirdiler.

Alı Halife rejimi 21 Mayıs tarihinde Bahreyn’in büyük din alimi Şeyh İsa Kasım’ın ikametgahına saldırmış, burada toplanan ve Şeyh İsa Kasımı destekleyen kitlelerle çatışmaya girmiş ve bu çatışmalarda savunmasız halkan 5 kişiyi şehit ederken 200’ü aşkın kişiyi de yaralamış ve 300’den fazlasını da göz altına almıştı.

Mehr haber Ajansının bildirdiğine göre Bahreyn’li din alimleri dün Pazartesi günü yayınladıkları bildiride Alı halife rejiminin mukaddes İslam dini ve Şii mezhebine yönelik saldırı ve iftiralarına temasla, olaylarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin kendi evlatlarının naaşlarının rejim tarafından tedfinine müsaade etmedikleri sürece Bahreyn rejiminin onları toprağa gömmesinin şer’an caiz olmadığını bildirdiler.

Bahreyn medyası, rejim kuvvetlerinin şehitlerin na’şını, ailelerinin katılımı olmadan, yaşadıkları bölgeden çok uzak bir alana defnettiklerini açıklamıştı.

Aynı zamanda El-Aker kasabasında güvenlik güçleri ve şehitlerin kanının intikamını almak için sokaklara çıkan inkılapçı gençlerle rejim güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

Semahiç, Güney Es-Sehle ve El-Senabis kasabalarında da devrimci gençler ve Bahreyn güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar yaşanmaktadır.

Öte yandan 14 Şubat Kanalı, El-Musalla, Ebu Sibea, El-Şakhure, Karzakan, Kerbabad ve Ed-Diye’de Ayetullah İsa Kasım’ı savunmak, şehitlere vefa ve mahkumlarla dayanışma içerisinde olunduğunu göstermek üzere protestolar düzenlendiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.