Bahreynli alimlerden Al Halife rejimine kınama

  • 10 Mayıs 2017
  • 1.064 kez görüntülendi.
Bahreynli alimlerden Al Halife rejimine kınama

Bahreynli alimler yayınladığı bir bildiride , Al Halife rejiminin Siyonistlerin spor heyetine ev sahipliği yapmasını şiddetle kınadı.

Bahreynli alimler, Al Halife rejiminin Siyonistlerin spor heyetine ev sahipliği yapmasına tepki göstererek bir bildiri yayınladı.

Bu bildiride, “Bizim şerefli insanlarımız Filistin halkının adına Siyonist Rejim’in hapishanelerinde mücadele yapanlara yardım etmemizi beklerken, şehit düşen “Fatıma Hacici” gibi Filistinlı kızların temiz kanları dökülürken, bazı Arap rejimleri müsülümanlık, namus ile şerefini bir kenara bırakıp utanmadan samimi bir ortamda kızlarının katilini ağırlıyor” ifadesine yer verildi.

Al Halife rejiminin Bahreyn halkından koptuğunu vurgulayan bildiride, “Al Halife rejimi bu tavırla Filistin meselesine Bahreyn halkından tamamen farklı baktığını göstedi” belirtildi.

Bahreyn din alimleri,  Al Halife rejimi tarafından sergilenen böyle davranışların İslam dinine aykırı olduğunu belirterek, halk tarafından meşruiyeti olmayan rejimin şerefli Bahreyn halkını temsil etmediğini vurguladı.

Bunlara ilave, 12’den fazla Bahreyn sivil toplum kuruluşunun da Al Halife rejiminin Siyonistlerin spor heyetine ev sahipliği yapmasına tepki gösterdiği öğrenildi. Bahreyn halkı ise Şeyh İsa Kasım’ın evinin etrafında gerçekleştirdiği gösteride Al Halife rejiminin bu tavrını protesto etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.