Baidinejad: İran’ın füze gücü, düşmanların tehditlerini suya düşürmüştür

  • 01 Haziran 2019
  • 1.062 kez görüntülendi.
Baidinejad: İran’ın füze gücü, düşmanların tehditlerini suya düşürmüştür

İslami İran’ın İngiltere büyükelçisi Hamit Baidinejad, Amerika, Siyonist rejim ve onların bölgesel müttefiklerinin İran’ın füze programlarından kaygısının , İran’ın füze faaliyetlerinin yerel hale gelmesi, çeşitliliği, modernliği ve caydırıcılığından kaynaklandığını bildirdi.

Cum günü Twitter üzerinden paylaşımda bulunan İran’ın İngiltere büyükelçisi Baidinejad, İran’ın füze programının, bölgede tek balistik füze programı olmadığını kaydederek, “bölge ülkelerindden elde edilen bilgiler, Arabistan, Siyonist rejim, Mısır ve hatta BAE gibi ülkelerin diğer ülkelerin işbirliğiyle geniş çaplı füze programları planladıklarını ve uzun menzilli füzeler ürettiğini gösteriyor”ifadesini kullandı.

Baidinejad açıklamasının devamında şu ifadeler eyer verdi: Suudi Arbistan, kısa menzilli füzelerin yanısıra çeşitli orta menzilli balistik füzelere sahiptir.

Bilindiği gibi İran İslam cumhuriyeti defalarca yaptığı açıklamalarda İran’ın savunma ve füze gücünün düşmanların olası saldırıları karşısında caydırıcı etken olduğunu vurgulamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.