Baidinejad: Musul’un kurtarılması Irak-Suriye arenasında IŞİD’e karşı sürdürülen savaşta önemli bir gelişmedir

  • 09 Temmuz 2017
  • 1.005 kez görüntülendi.
Baidinejad: Musul’un kurtarılması Irak-Suriye arenasında IŞİD’e karşı sürdürülen savaşta önemli bir gelişmedir

İran’ın Londra Büyükelçisi Hamid Baidinejad, Irak’ın Musul kentinin kurtarılmasının, son üç yıl içinde IŞİD terör örgütünün en büyük yenilgisi olduğunu ve Irak ve Suriye sahnesinde terör örgütüne karşı mücadelede önemli bir başarı sağladığını bildirdi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İran’ın Londra Büyükelçisi Hamid Baidinejad, telegram kanalında paylaştığı bir yazıda Musl’un kurtarılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yazıda şu ifadelere yer verilmiştir:

Musul’un kurtarılması, IŞİD terör örgütünün son 3 yılda uğradığı en ağır hezimet olmasıyla birlikte Devrim Muhafızları Kudüs Ordusu Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin sergilediği büyük rolü neticesinde Irak ve Suriye’de IŞİD karşıtı mücadele sahasında da büyük bir devinimin ortaya çıktığını gösteriyor. Askeri stratejiler alanında büyük yenilikleriyle inanılmaz yeteneklerini gözler önüne seren bu İranlı General, IŞİD  karşıtı mücadelenin yönünü değiştirerek, günümüzdeki art arda yaşanan zaferlere ulaşmayı sağladı.

Tümgeneral Kasım Süleymani’nin komutanlığı sonucu askeri sahada oluşan geniş çaplı yenilikler, bu ülkelerdeki savaşların yönünü tamamen değiştirerek, Irak ve Suriye ordularının günümüzdeki parlak zaferlere ulaşmasını sağlamış oldu. Bu çabalar sonucu, IŞİD’ın tam yenilgiye yönlenmesiyle birlikte bölgedeki politik-coğrafya koşulları da büyük bir değişiklikle yüzleşmiştir. Böylece Tümgeneral Süleymani’nin küresel askeri alanda hiç şüphesiz dünyanın en büyük stratejistlerinden biri olduğu açık şekilde ortadadır.

Baidinejad Iraklı güçlerin ilk kez Suriye sınırlarına kadar varabildiklerini ve artık Deyruz Zur ve Meyladin bölgelerinin kader belirleyici bölgelerden olduğunu bildirdi,

İran’ın İngiltere büyük elçisi ayrıca, bugün IŞİD’in tam yenilginin eşiğinde olmasının yanı sıra bölgenin tüm siyasi ve coğrafi şartlarının temel bir değişimin eşiğinde olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.