Balonlar ve Uçurtmalar Dün Yahudi Yerleşkelerinde 26 Yangına Yol Açtı

  • 25 Haziran 2018
  • 1.561 kez görüntülendi.
Balonlar ve Uçurtmalar Dün Yahudi Yerleşkelerinde 26 Yangına Yol Açtı

Filistinli gençlerin dün (23 Haziran Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi’nden sınırın diğer tarafına gönderdiği balonlar ve uçurtmalar sınıra yakın Yahudi yerleşkelerinde 26 yerde yangına yol açtı.

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot’un internet sitesinde yayınlanan konuyla ilgili haberde, Kfar Aza, Nahil Uz ve Meflasim Yahudi yerleşkelerindeki çalılıklarda yangın çıktığı, Eşkol Yerel Konseyi’nde üç yangın çıktığı, akşama doğru daha başka yerleşkelerde de yangın çıktığı ve yangın çıkan yerlerin sayısının 26’ya ulaştığı bildirildi.

İtfaiye ekiplerinin yangınları söndürmek için büyük çaba sarfettiği belirtilen haberde, hava şartlarının yangınların kısa sürede büyümesine yol açtığı ifade edildi.

Gazze Şeridi sınırındaki Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılan Filistinli gençler, işgal güçlerinin cinayetlerine  basit araç gereçlerle geliştirdikleri balonlar ve uçurtmalarla karşılık veriyor.

İşgal güçleri yangın çıkaran balonlar ve uçurtmalar karşısında aciz kalırken, yangınlar işgalcilerin kabusu olmaya devam ediyor.

Gazze halkı 30 Mart’tan bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında barışçıl gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.