Ban Ki Moon Filistin’e Sadece Sözde Destek Vermeye Devam Ediyor…

  • 25 Kasım 2014
  • 971 kez görüntülendi.
Ban Ki Moon Filistin’e Sadece Sözde Destek Vermeye Devam Ediyor…

BM genel sekreteri Ban Ki Moon, Bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasına destek verdiklerini söyledi.
Ban Ki Muun, siyonist İsrail rejiminin Gazze Şeridi aleyhinde çıkardığı 50 günlük savaşı kınarken, Gazze’nin desteklenmesi için BM’lerin elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.
BM genel sekreteri, terör rejimi İsrail’in işgal ettiği topraklardaki Siyonist site çalışmalarını ve Kudüs kentini Yahudileştirme ve Mescidi Aksa aleyhindeki girişimlerini de sert dille eleştirerek, bu durumun bölgede güven ortamını daha da tehdit edeceğini söyledi.
Bu arada Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barışı Özel Koordinatörü Robert Serry, işgal rejimi, uzlaşı hükümeti ve BM arasında imzalanan üçlü anlaşmaya göre önümüzdeki hafta Gazze’ye ek inşaat malzemesinin gireceğini duyurdu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Serry, inşaat malzemesinin girmesiyle Gazze’deki 25 bin ailenin bu malzemeye ulaşma şansının doğacağını söyledi. Serry yaptığı açıklamada, halkın inşaat malzemesine nasıl ulaşacağı konusunda uzlaşı hükümetinin yakında açıklama yapacağını ifade etti. Serry devamla, inşaat malzemesinin giriş yapmasıyla evleri zarar gören ailelerin daha önceki evlerinin enkazı üzerinde evlerini inşa edebileceklerine dikkat çekerek, dağıtım ve inşaat işinin BM’nin kontrolünde olacağından bu malzemenin başka amaçlarla kullanılmasının sözkonusu olmayacağını söyledi. İşgal rejiminin Temmuz ayında başlattığı savaşta Gazze’de hasar görmeyen ev kalmadı. Bazı evler tamamıyla yıkılırken, bazıları kısmen yıkıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.