Ban Ki-mun, İsrail’in yeni konut inşa etmeyi planlamasını kınıyormuş

  • 30 Temmuz 2015
  • 809 kez görüntülendi.
Ban Ki-mun, İsrail’in yeni konut inşa etmeyi planlamasını kınıyormuş

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, işgal hükümetinin Batı Yaka’da 300 yeni konut inşa etme kararını ve Doğu Kudüs’te Ramallah yakınlarında 500 yeni konut inşa etme planını kınadı.

Ban Ki-mun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İsrail’in Batı Yaka’daki Beit Eil Yahudi Yerleşkesi’nde 300 yeni konut inşa etme planını onaylamasını ve Doğu Kudüs’teki yerleşkelerde 500 yeni konut inşa etmeyi planlamasını kınıyorum” dedi.

Yahudi yerleşkelerinin uluslararası hukuka göre gayri meşru olduğunu ve barış çabalarını engellediğini belirten Ban Ki-mun, İsrail hükümetini barışa hizmet edecek şekilde bu kararlarından vazgeçmeye çağırdı.

Batı Yaka’nın Susya köyünde yapılması planlanan yıkımlardan duyduğu endişeyi bir kez daha ifade eden Ban Ki-mun, uluslararası hukuka göre işgal altındaki topraklarda özel mülklerin yıkımının yasak olduğunu hatırlattı.

Siyonist işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Batı Yaka’da acilen 300 yeni konut inşasının ve Doğu Kudüs’te 500 yeni konut inşası için plan yapılmasının hükümet tarafından onaylandığını ilan etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.