Başarılar ve Şampiyonluklar, Tüm İran Halkı için Gurur Kaynağıdır.

  • 21 Ocak 2015
  • 812 kez görüntülendi.
Başarılar ve Şampiyonluklar, Tüm İran Halkı için Gurur Kaynağıdır.

 Başarılar ve Şampiyonluklar, Tüm İran Halkı için Gurur Kaynağıdır
Tahran, 21 Ocak 2015 – İran İnkılap Rehberi, 2014 Incheon Asya Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’na katılan şampiyon ve sporcuları kabul ettiler.

Bu sabah 2014 Incheon Asya Olimpiyatları ve Paralimpik şampiyonları ve sporcularını kabul eden İran Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, elde edilen şampiyonlukların tüm İran halkı için gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Sporcularımızın miloyonlarca insan karşısında dini ve milli değerlerimizi korumaları bizim için çok önemlidir. Uluslararası alanlardaki bu manevi direniş, İran halkının güçlü duruşunu göstermektedir” dediler.
Ayetullah Hamanei beyanatlarının devamında “Genç bir sporcunun şampiyonluğunu tüm İran halkına armağan etmesi çok değerli bir olaydır. Bir sporcunun şampiyonluk sonrasında gösterdiği davranışlar, İran halkının ulusal karakter ve kültürünü göstermektedir. Dünyadaki tüm medya kuruluşlarının iffetsizlik ve dinden uzak kalınmasını yaymaya çalıştığı bugünlerde İranlı genç bir sporcunun şampiyonada manevi sembollerimizi kullanması, İran halkının bu yıkıcı akım karşısındaki güçlü duruşu ve direnişini gösteriyor” dediler.

Konuşmalarının devamında genç sporcular için tavsiyelerde bulunan Ayetullah Hamanei, “Şampiyonlarımız ve sporcularımız, tüm gençlerimiz için örnek olmalılardır. Aşmpiyonlarımızın tüm iyi davranışları, milyonlarca iyi hareket ve davranışın gelişmesi ve toplumun hayır işleri ile dolmasını sağlayacaktır. Gereken koşullara bağlı olmak durumunda şampiyonlık ve tanınmak iyi sonuçlar yaratır ama aksi taktirde, çok tehlikeli bir duruma dönüşebilir. Sporcularmızın yaptıkları profesyonel sporlara destek vermenin yanısıra, tüm halkın spor yapmaları konusunu da desteklemeliyiz. Tüm insanların spor yapması, sağlıklı bir topluma ulaşabilmemizi sağlayacaktır“dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.